Tv

Vandt millioner i Lotto - men beholder begge sine job

- Jeg vil gøre mig fortjent til de penge, jeg bruger, siger Kersti Pedersen, der vandt den helt store gevinst i lotto.

De smed sig på hver sin sofa i stuen, da telefonen ringede.

Forinden havde Kersti Pedersen fra Bornholm og hendes kæreste netop spist rester fra den julefrokost, de havde holdt for familien dagen før.

Da Kersti Pedersen hørte, hvad kvinden i den modsatte ende af røret havde at sige, var hun rystet.

- Det passer ikke! Er det rigtigt!? Tuuuusind tak! Neeeej, jeg har vundet seks millioner, neeeej, for helvede, er det virkelig rigtigt!?

Det var rigtigt.

Kersti Pedersen var aldrig i tvivl om, at hun ville beholde begge sine job, selvom hun vandt seks millioner kroner i lotto. Hun overvejer dog at stoppe med at arbejde som 60-årig om fire år, så hun kan være mormor på fuld tid.

- Jeg var helt rundtosset. Jeg rystede over hele kroppen. Man kan ikke direkte sige, at resten af julen blev ødelagt, men jeg kunne ikke sove. Det kørte på højtryk i den øverste etage, fortæller Kersti Pedersen, der er en af de danskere, der deltager i TV 2-programmet 'Tillykke, du er millionær'. Et program, der følger en række personer, der har vundet millioner af kroner i lotteri.

Vandt millioner juleaften

Kersti Andersen vandt gevinsten den 24. december 2016, og opkaldet fra Danske Spil fik hun to dage senere.

De mange tanker fortsatte hele julen, så hun skrev blandt andet en mail til sin chef i det firma, hvor hun stadig arbejder som serviceassistent.

- Jeg skrev til chefen, at jeg havde vundet alle de her penge, og hvis jeg ikke kom på arbejde efter jul, kunne det være, fordi jeg var blevet indlagt på den psykiatriske afdeling, siger hun og griner af den besked, der ramte chefens indbakke som følge af chokket over milliongevinsten.

Kersti Pedersen blev ikke indlagt.

Tværtimod er hun trofast fortsat med at møde op hos chefen. Jobbet som serviceassistent – eller "blæksprutte", som hun selv kalder det – hos Bornholms Energi og Forsyning vil hun nemlig beholde. Et job, hvor hun servicerer sine kollegaer ved blandt andet at sørge for, at der er bestilt mad til dem hver dag.

Kersti Pedersen købte et hus med en større have, da hun vandt i lotto. Huset købte hun for 1,7 millioner kroner få dage efter, hun vandt.

- Jeg ville kede mig ihjel ved at gå derhjemme og tulle rundt. Der er et socialt sammenhold på jobbet. Man har næsten opbygget en form for familie eller venskab. Vi arbejder jo for samme sag. Et fælles projekt. Jeg har slet ikke overvejet at stoppe, siger Kersti Pedersen.

Bijobber i weekenderne

Udover arbejdet i hverdagene har hun et ekstra job i weekenderne i sommerhalvåret. Her gør hun rent i sommerhuse på Bornholm, inden de næste gæster ankommer.

- Det gør jeg, fordi man skal gøre sig fortjent til de penge, man bruger. De penge, jeg tjener ved at gøre rent, har jeg altid lagt til side til rejser, og det gør jeg stadig, siger hun og fortæller, at hun indtil videre i år har tjent 45.000 kroner på at gøre rent fra april til august.

Kersti Pedersen får en underlig følelse, når hun bruger af de millioner, hun har vundet. Som tidligere enlig mor har hun været vant til at spare op, så børnene kunne få det, de havde brug for.

- Det er gode penge at tjene, siger hun og har planlagt, at de opsparede penge skal gå til en tur til Vietnam.

Selvom hun helst selv vil tjene de penge, hun bruger, har hun også brugt af lottogevinsten. De første 1,7 millioner kroner var hun endda rigtig hurtig til at spendere.

Har købt to huse

De blev nemlig brugt på et hus, som hun allerede fandt frem til i juledagene, lige efter hun havde vundet. Et hus i ét plan, hvor hun kan blive "rigtig gammel", som hun udtrykker det. Inden gevinsten boede hun til leje.

Udover huset betalte hun sin gæld af. Fem måneder senere købte hun endnu et hus for 800.000 kroner, som hun lejer ud til sin datter.

Selvom lottomillionæren Kersti Pedersen har to job, har hun trods alt tid til at slappe lidt af på terrassen, som fulgte med det hus, hun købte for nogle af millionerne.

Kersti Pedersen retter sig selv:

- Eller også var det 900.000. Det kan jeg sgu ikke huske. 100.000 fra eller til, det betyder ikke så meget, når man har vundet, siger hun og griner.

Rejse til 60.000 kroner

Udover en brugt bil og nogle investeringer i obligationer har hun også inviteret den nærmeste familie med ud at rejse: en tur til Thailand og en til Tyrkiet.

- Turen til Tyrkiet kostede 60.000 kroner. Når jeg bruger så mange penge, så kan jeg godt have det sådan, at det er altså mange penge, siger Kersti Pedersen, der i de situationer ikke helt ved, hvad hun skal tænke om, at hun overhovedet har den mulighed.

- Så får jeg en følelse af, at jeg skulle skamme mig. Det bunder i, at jeg altid som enlig mor har passet godt på mine penge, så mine børn kunne få mad og nyt tøj. Jeg måtte spare op til det, jeg havde brug for, og den følelse har jeg stadigvæk lidt, siger hun og uddyber, hvorfor hun stadig ikke ved, hvad hun skal tænke om, at hun for godt halvandet år siden blev økonomisk fri.

- Det er faktisk ikke gået op for mig endnu. Jeg har det sådan lidt, at de penge dér...

Hun holder en pause.

- Selvfølgelig er de mine, men jeg er ikke glad for at skulle bruge af dem. Jeg har det sådan, at jeg skal gøre mig fortjent til de penge, jeg bruger. Men det har jeg et eller andet sted også gjort, fordi jeg har vundet dem, funderer hun.

Planlægger pension om fire år

Resten af pengene – dem, der ikke er gået til de to huse, bilen og rejserne – skal være en ekstra pension, når hun forventer at stoppe med at arbejde om fire år.

Når hun bliver 60 år, planlægger hun nemlig at trække sig fra sine job, og så skal nogle af de resterende penge fra gevinsten bruges i de år, hun ikke modtager pension.

- Jeg havde tænkt, at pengene skulle forsøde min tilværelse lidt. De er en sikkerhed, mens jeg ikke får pension, siger hun og understreger, at det ikke har gjort hende til en gladere person, at hun har vundet seks millioner kroner.

- Som sådan har det ikke forandret mit liv, andet end at det gør hverdagen lidt nemmere. Jeg kan købe vinterstøvler, uden at jeg skal spare op. Og hvor jeg tidligere skulle spare op i to eller tre måneder til en fin kjole, så kan jeg godt finde på bare at købe den i dag, siger hun.