Tv

Kendte værter i spidsen for nyt TV 2-program

Den nuværende 'Go’ aften Danmark'-vært Jes Dorph-Petersen fortsætter som en del af værtsgruppen på det nye talkshow.

Mandag 19. august har TV 2 premiere på et nyt, dagligt talkshow.

Formålet med programmet er at få seerne til at se dags- og tidsaktuelle historier fra nye perspektiver, forklarer programmets redaktør.

I den anledning er der hentet nye værter ind til TV 2. De to værtspar, som på skift skal stå for det nye journalistiske aktualitetsprogram, er Natasja Crone og Abdel Aziz Mahmoud samt Petra Nagel og Jes Dorph-Petersen.

- Det er i meget høj grad værternes personligheder, skarphed, humor og nysgerrighed – og den dynamik, som er så stærk hos netop disse to værtspar – der skal kendetegne TV 2s nye aktualitetsshow. Vores værter er undersøgende, undrende og udfordrende, når vi hver aften vender dagens talk of the town-emner, siger TV 2-redaktør Henriette Ladegaard-Pedersen.

Hun fortæller, at programmet endnu ikke er færdigudviklet. Det skal hun, værterne og resten af redaktionen gøre hen over sommeren.

Programmet sendes i to dele mandag-fredag klokken 17.20 og klokken 18.25, hvor TV 2 i dag sender ’Go’ aften Danmark’. Om det nye talkshow får programtitlen ’Go’ aften Danmark’ eller en anden titel, er ikke afgjort på nuværende tidspunkt.

Nye værter til TV 2

Den ene af de nye TV 2-værter er journalist og forfatter Abdel Aziz Mahmoud. Han er uddannet fra Journalisthøjskolen i 2007 og har tidligere været tv-vært på DR.

- Jeg savner for tiden fjernsyn, som kan samle os. Noget, man kan tale med sin kollega eller mor om næste dag. Vi vil forsøge at lave tv, hvor man tydeligt kan mærke live-nerven, og jeg glæder mig til at være med til at udvikle det, siger Abdel Aziz Mahmoud.

Hans nye makker bliver Natasja Crone. Hun er uddannet journalist i 1996 og arbejdede på Berlingske, den tidligere sportskanal TVS og DR, inden hun i 2006 var en af nyhedsværterne, da TV 2 NEWS gik i luften. Siden 2008 har hun været vært på TV 2 Nyhederne og på talrige årskavalkader samt nyheds- og sportsevents hos TV 2, senest mandagens Royal Run.

- Jeg glæder mig enormt meget til samarbejdet med min nye makker Abdel. Jeg tror, at vi sammen kan skabe god stemning i danskernes stuer og samtidig give seerne et overblik og en ny vinkel på dagens aktuelle emner, siger Natasja Crone.

Vært skal lave historier om andre end sig selv

Petra Nagel bliver den ene halvdel af det andet værtspar. Hun er uddannet journalist og er især kendt fra DR3-programserierne ’Petra dater hele verden’, ’Petra elsker sig selv’ og ’Petra får en baby’.

Petra Nagel er også godt bekendt med live-tv, idet hun i sine første år som journalist arbejdede på ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’.

- De seneste år har jeg zoomet ind på min egen navle og lavet tv om følelser. TV 2s nye aktualitets-talkshow skal selvfølgelig også have følelse, nerve og nærvær, men det bliver en dejlig udfordring for mig at skulle fortælle historier, som ikke tager udgangspunkt i mig selv, men i, hvad der sker omkring os.

Den nuværende 'Go’ aften Danmark'-vært Jes Dorph-Petersen bliver sidste mand i værtsgruppen. Han har flere gange mødt sin nye medvært, Petra Nagel, og han glæder sig enormt til at få en værtskollega at læne sig op ad i studiet.

- Det fungerer rigtigt godt for mig og skaber masser af dynamik og humør, når vi kan hjælpe, udfordre og drille hinanden i forbindelse med vores indslag og interviews, siger Jes Dorph-Petersen.