Misbrug

Shila fra 'Misbrug' svarede på spørgsmål fra seerne

Shila Schrøder kan endnu ikke sige med selvsikkerhed, at hun kan leve uden stofferne.

Siden hun var 13-14 år gammel har hun været misbruger. Først var det hash og alkohol, men for omkring seks år siden blev det pludselig kokain, der blev Shila Schrøders foretrukne rus.

I dag, som 35-årig, kæmper hun stadig med at komme helt ud af misbruget. En del af kampen viste hun på landsdækkende tv i programmet 'Misbrug' torsdag aften. 

Efterfølgende svarede hun på spørgsmål fra seerne - blandt andet om hendes tredje tilbagefald for under en måned siden.

Vi lukker chatten ned

Tak for alle jeres spørgsmål. 

Venlig hilsen 

Shila

Se 'Misbrug' på TV 2 PLAY

Spørgsmål

Charlotte V. Poulsen:

Hej Shila. Godt gået, du er en sej pige. Har du ikke en kreativ hobby, du kan dyrke? Så dine tanker kan komme andre veje. Held og lykke i fremtiden. Hilsen Charlotte

Svar:

Hej Charlotte.

Jeg bruger mindfullness, når jeg gerne vil have ro i hovedet. Det er ligesom en 20 minutters powernap, hvor jeg ligger ned og lytter musik til fra Youtube. Ellers bruger jeg min træning. Jeg træner i fitnesscenter, og det er med til at aflede mine tanker. Jeg får det godt, når jeg kan se resultaterne på min krop og mærke, at det hjælper. 

Hilsen Shila

Spørgsmål

Maria:

Hej Shila :) Du kan være stolt af dig selv. Det er mega sejt gået og meget modigt af dig, at dele det med os andre. Men jeg har et spørgsmål: Hvor lang tid stod dit misbrug på af henholdvis alkohol og stoffer? Tænker på, om stofferne først kom ind i billedet efter Paradise. Ha' det rigtig dejligt :)

Svar:

Hej. Tak for dit spørgsmål.

De hårde stoffer kom først ind i billedet efter Paradise. Hash og alkohol har jeg brugt siden jeg var 14 år gammel. 

Kokain-misbruget startede, fordi jeg festede meget og jeg forstod ikke, hvordan alle kunne holde sig vågne til morgenfesterne. Jeg blev træt allerede ved 3-4-tiden, når jeg drak. Løsningen blev kokainen. Så kunne jeg pludselig holde mig vågen til alt.

Hilsen Shila 

Spørgsmål

Charlotte Jensen:

Hej Shila Har du lært noget om dig selv gennem denne proces? Jeg har læst, at du vil lære dig selv at kende som den, du er uden påvirkning af stoffer. Vh. Charlotte

Svar:

Hej Charlotte.

Jeg har lært, at jeg stærkere, end jeg tror, og kan mere, end jeg regnede med. Jeg er ikke så langt i processen, så jeg er stadig ved at arbejde med at finde ud af det. Jeg venter spændt på, hvad jeg finder i den nye Shila. 

Hilsen Shila

Spørgsmål

Hanne Knudsen:

Hej Shila Jeg synes, du er super sej, og du virker som en person, der har en masse at give af. Hvad er dine fremtidsplaner? Er der noget, du kunne tænke dig at arbejde med? Mvh. Hanne

Svar:

Hej Hanne. 

Jeg har ikke så mange fremtidsplaner. Min eneste plan lige nu er, at jeg skal arbejde med mig selv. Det er det vigtigste nu. Det er jeg nødt til, inden jeg kan komme videre med fremtiden. Det er det eneste, jeg tænker.

I fremtiden håber jeg dog at kunne hjælpe folk i samme situation som mig selv.

Venlig hilsen Shila

Spørgsmål

Kim:

Har du en kæreste?

Svar:

Jeg har ikke en kæreste, nej.

Spørgsmål

Christina:

Hej Shila. Jeg blev meget berørt af din åbenhed, og jeg synes, du kæmper godt for dig selv. Har du fundet noget at se frem til, ud over din familie?

Svar:

Lige nu handler det om at komme igennem dagene. Nu fokuserer jeg på at holde mig clean og komme igennem de svære dage, hvor jeg har meget lyst til at tage stoffer. Jeg arbejder med mig selv, for det er mange års rutiner, der skal laves om.

Spørgsmål

Jonas:

Hej Shila Du er så sej! Nu hvor du er clean, overvejer du så også at stifte familie for at undgå stofferne?

Svar:

Hej

Nej, jeg har bestemt ikke tænkt mig at bruge børn til at holde mig stoffri. Jeg vil gerne have børn, men når det skal være, så skal jeg kunne gøre det så godt som muligt og tilbyde dem en tryg fremtid, så de ikke også ender i misbrug.

Hilsen Shila 

Spørgsmål

Toni:

Hej Shila, har du følt dig ensom efter du er kommet ud af dit misbrug? Eller har du haft støtte fra din familie og venner?

Svar:

Jeg har haft støtte fra min familie, men jeg føler mig stadig ensom, fordi jeg ikke har mange venner tilbage fra før. Så det er gået op for mig, at jeg har ødelagt alt. 

Jeg har heldigvis lidt efter lidt fået nogle venner tilbage, hvilket er rigtig dejligt. Det kommer hen ad vejen. Sommetider føler jeg mig også stærk nok til at tage kontakt til nogle af dem, jeg har mistet.

Spørgsmål

Amalie :

Hvordan havde du det under Paradise i forhold til at tage stoffer?

Svar:

Jeg tog ikke stoffer, da jeg var i Mexico under Paradise Hotel, men røg hash og drak en masse alkohol efterfølgende. Det var derefter, at mit misbrug af kokain startede, fordi det var en måde at holde sig vågen til gæstebartenderjobs. 

Spørgsmål

Anne:

Kære Shila Tak for at du ville dele din historie. Det var så rørende en udsendelse - jeg hepper enormt meget på dig. Hvordan var det for dig at se udsendelsen i aften? Jeg håber, det har motiveret dig endnu mere til at fortsætte din kamp.

Svar:

Det har været rigtig hårdt selv at se det. Det er nu, jeg kan se, hvad det har gjort ved min familie, og hvordan jeg har haft det. 

Det har helt sikkert motiveret mig meget mere til at forblive clean. 

Hilsen Shila

Spørgsmål

Carsten:

Hvor har du en dejlig familie. Pas godt på dem og dig selv. Tror du at dine omgivelser er med til at du falder i? Hvis ja, hvad ville du undgå?

Svar:

Nej, jeg tror ikke omgivelser påvirker. Det er mit eget valg, og det har det været hele tiden. Jeg prøver at gøre det, jeg har lært i behandlingen og sørge for ikke at komme derud igen.

Jeg prøver dog også at undgå steder, hvor der er stoffer. Det er det, der gør det svært. Stofferne er alle vegne. 

Spørgsmål

KMW:

Er blevet mor for 7 måneder siden, og lige nu vælter det ind med programmer om narko og alkohol. Frygten for, at ens eget barn skal komme ud i det, er meget stor. Hvad er det bedste råd, du kan give videre til forældre? Og kæmpe respekt til dig!! Du er sgu sej

Svar:

Tak for spørgsmålet.

Det bedste er at opdrage dit barn så langt væk fra stoffer og misbrug og give den bedste opvækst med kærlighed og omsorg. Jeg har lært i behandlingen, at man skal have anerkendelse helt fra man er lille. 

Spørgsmål

Nicolaj :

Hvordan får man en til og stoppe sit misbrug efter to forsøg med behandling. Men begge gange faldet i igen? Hvad skal man gøre?

Svar:

Man kan ikke få nogen til at stoppe med mindre personen selv vil hjælpes. Der findes intet at gøre, desværre. Jeg ville ønske der var, men det skal komme indefra. 

Spørgsmål

Trine:

Hvordan fik du hjælp?

Svar:

Jeg fik hjælp gennem de ting, jeg blev tilbudt og stillet overfor i behandlingen. Det, der hjalp allermest, er, at jeg fik hjælp af misbrugsstedet Sydgården og anerkendte, at jeg har et problem.  

Spørgsmål

Anita:

Hej Shila Har du nogensinde valgt venner fra, fordi de ikke tog stoffer - altså er man som misbruger mest tryg i selskabet med andre misbrugere? Jeg føler min veninde isolerer sig lidt eller måske bare trækker sig fra mig.

Svar:

Hvis din veninde er i et misbrug, så trækker hun sig 100 procent fra dig, hvis du ikke selv tager stoffer. Jeg har mistet mange veninder, fordi jeg trak mig fra dem, da de ikke havde den samme livsstil som mig. Stofferne gør dig ligeglad. 

Mit råd er, at du snakker med hende. Måske du stadig kan nå ind til hende. Hvis det ikke virker, må du prøve at række ud andre steder - hendes tætte familie eller nogen, hun er tryg ved, så hun kan få hjælp. Hun vil ikke lytte, hvis hun er i et misbrug og du kan risikere, at hun bakker ud og aldrig vil snakke med dig. Sådan har jeg også opført mig overfor veninder, men på den anden side af misbruget ved jeg godt, at de gjorde det for at hjælpe. 

Spørgsmål

Katrine :

Hej Shila. Kæft, hvor er du sej! Godt kæmpet! Tårerne trillede da ned ad mine kinder. Hvordan har du det i dag? Ønsker dig alt godt fremover. Kæmp videre, sejren idag er motivationen imorgen. Bedste hilsner Katrine

Svar:

Jeg har det rigtig godt i dag. Jeg føler, at jeg er ovenpå og har et godt forhold til min familie. Jeg er ved at finde mig selv. Der er stadig lang vej, men jeg kæmper. Mit næste skridt er, at jeg skal lære at klare mig selv uden behandling. Jeg er ikke så langt i behandlingen, at jeg ved, hvornår eller hvordan jeg kan nå dertil.

Hilsen Shila.

Spørgsmål

BO:

Kommer du stadigvæk på stadion?

Svar:

Ja, det gør jeg. Jeg går meget op i fodbold, og Brøndby vil altid være i mit hjerte.

Spørgsmål

Michel:

Hej Shila. Ved din nevø, hvorfor du var "syg"? Og ser du ham stadig?

Svar:

Ja, selvfølgelig ser jeg ham stadig. Han er mit et og alt. Han tror, at jeg har været syg, og derfor har været så tynd, og at jeg har været væk for at tage på. Så han ved ikke noget om stofferne. Vi har taget det valg, fordi han er autist, og han ikke vil forstår, hvad det er. Så vi har taget valget for at skåne ham. Han er en meget følelsesladet dreng, så man skal passe på, hvad man fortæller ham.

Spørgsmål

Jonas:

Fester du stadig meget, eller holder du dig også fra det? Tænker, alkohol også giver lyst til det andet rus.

Svar:

Jeg fester overhovedet ikke så meget mere. Jeg holder også alkohol på et mininum. Det giver også lyst til mere. Så jeg passer på og tager mine forholdsregler.