Tv

En skat til Danmark

Har du en ting med en personlig historie, som fortæller noget om, hvem vi var og er - og hvad vi danskere deler?

Vil du bidrage til de seneste 100 års historie om os danskere?

Ejer du en helt særlig genstand med en personlig historie, som fortæller noget om, hvem vi var og er - og hvad vi deler som nation?

  • Fik du en klaphat under EM i 92, som gemmer på en helt særlig historie?
  • Var din bedstefar modstandsmand under 2. verdenskrig, og har du en af hans personlige ejendele?
  • Var din mor blomsterpige for Dronning Magrethe, og har hun gemt kjolen fra dengang?
  • Var du til den allerførste Gasolin koncert 1969, og fik du en autograf af Kim Larsen?

I et unikt samarbejde giver TV 2 og Nationalmuseet alle danskere muligheden for at fortælle historien om alt det, vi har delt med hinanden gennem de seneste 100 år.

"I hele den her enorme mængde af genstande som vi forbruger igennem et liv, er der jo nogle særlige genstande, der betyder noget særligt. Enten fordi genstanden knytter sig til en særlig historie, et særligt øjeblik eller et særligt møde mellem mennesker. Og det er de genstande, der er interessante", udtaler Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

Målet er at skabe en stor udstilling om danmarkshistorien på Nationalmuseet - fortalt af danskerne selv.

Derfor inviterer TV2 og Nationalmuseet alle danskere inden for med deres særlige genstande, som de vil låne ud til museet. Genstande, der gemmer på en personlig, unik eller sjov fortælling fra de seneste 100 år.

Vil du være med til at fortælle historien om os danskere?

Så send os en mail til voreshistorie@blu.dk. Meld dig til på shortaudition.net/en-skat-til-danmark senest 15. november 2019.

"Bemærk, at dine oplysninger vil blive indsamlet og behandlet af det produktionsselskab, der producerer programmet for TV 2. Produktionsselskabet er i den forbindelse selvstændigt dataansvarlig for behandlingen af dine oplysninger. Du kan til enhver tid finde information på produktionsselskabets hjemmeside: blu.dk Alle henvendelser om behandlingen af dine oplysninger skal rettes til produktionsselskabet."