Knæk Cancer

Se alle højdepunkterne fra Knæk Cancer-showet

Knæk Cancer

Hvad skete der: Lørdag aften samlede danskerne penge ind til Knæk Cancer i indsamlingsshowet, der blev sendt på TV 2. 

Hvorfor var det vigtigt: Hver tredje rammes af kræft, som er den hyppigste dødsårsag blandt danskerne. 

Der dør cirka 15.000 danskere af kræft om året. Heldigvis bliver behandlingsmulighederne hele tiden bedre, og i dag overlever seks ud af ti kræft.  

Danskerne endte i fællesskab med at samle 145.373.818 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse.

Trods lidt udfordringer med teknikken undervejs endte tallet højere end sidste år, hvor der blev samlet 141.895.200 kroner ind.

Se Knæk Cancer-showet.

Tak for i aften

Tak, fordi du fulgte med i livebloggen og tak til alle, der har bidraget til indsamlingen. 

Du kan gense alle højdepunkterne i livebloggen her. 

 

Det endelige resultat

Danskerne har i fællesskab samlet 145.373.818 kroner ind.

Hør Kwamie Liv synge 'Du er ikke alene'

Hør Nicklas Sahl spille live til Knæk Cancer

Kræftramt pige overrasket af familie og venner

Tidligere på aftenen blev 17-årige Sasha Harkjær Karlsen, der har haft kræft siden hun var 5 år, og hendes mor sendt fra showet og hjem i en limousine. Her ventede familie og venner med en overraskelse. De har brugt hele dagen på at ordne huset. Der er blevet malet både ude og inde, kommet nye møbler, ny hoveddør og ordnet have. Men det bedste var, at der var kommet mere lys, så Sasha Harkjær Karlsen bedre kan se - hendes syn er blevet beskadiget på grund af sygdommen. Hun og hendes mor blev meget overrasket.

Status på indsamling

Der er indtil videre samlet 124.190.302 kroner ind i aftenens ’Knæk Cancer Live’-show.

Vækkede kæresten for at fortælle stor nyhed

I Knæk Cancer-showet blev Morten ringet op med den store nyhed om, at han havde vundet en bil. Sammen med sin kæreste havde han tidligere på aftenen sendt sin donation og dermed også lod i puljen om bilen afsted - hun var dog gået i seng, da opkaldet kom. Men aftenens værter fik dog overbevist Morten om at vække sin kæreste for at overbringe de glædelige nyheder i det mørke soveværelse. 

Pia ringede fra kræftbehandling i udlandet

Bloggeren Saseline Sørensen tager opkald i call-centeret og har siddet med tårer i øjnene flere gange, fortæller hun. Men særligt ét opkald har sat sig fast.

- Jeg har haft en samtale med Pia, der har mistet sin mand, sin bedste veninde og sin far - og nu har hun selv fået kræft, siger Saseline Sørensen.

Pia ringede fra Belgien, hvor hun lige nu er i kræftbehandling. Udover donationen på telefonen har hun testamenteret hele sin arv til Kræftens Bekæmpelse - hvis det skulle gå galt, fortæller hun. 

Nordjysk by gør indtryk på politiker

Formand for De Radikale Morten Østergaard har haft mange mennesker i røret i løbet af aftenen, men fortæller, at han bliver nødt til at fremhæve beboerne i Aars. Dem har han snakket med under indsamlingen flere år i træk.

- Der er mange gode folk i Aars, så dem har jeg fået et særligt forhold til, siger han.

Beboerne har samlet 578.997 kroner ind - blandt andet ved at 1600 børn har løbet rundt om Knæk Cancer-blomsten for at samle sponsorpenge ind, og håndværkere har auktioneret hele dage væk.

Træningsekspert Anne Bech fandt støtte hos en fremmed

Træningsekspert og forfatter Anne Bech har kræft i binyren og har været i behandling siden starten af året. Da hun delte historien om sin sygdom på Instagram, væltede det ind med støttende beskeder - over 2000 kom der.

En af dem var fra fitnessekspert Charlotte Bircow, der skrev: "Jeg er lige her, hvis du har brug for en snak". De kendte ikke hinanden, men fitnesseksperten har selv været igennem et kræftforløb, og derfor greb Anne Bech muligheden.

- Den frygt, der sidder dybt inde i knoglerne på en, kan være svær at tale om med dem, man er tæt på, siger hun.

Siden har hun og fitnessguruen talt sammen flere gange, men faktisk kender de slet ikke hinanden og har aldrig mødtes - før i dag, hvor Charlotte Bircow overraskede Anne Bech live i studiet.

Status på indsamlingen

Der er indtil videre samlet 87.046.172 kroner ind i aftenens ’Knæk Cancer Live’-show.

Showet er live igen

Pausen er slut, og Knæk Cancer-showet er i gang igen.

Pause i showet

Knæk Cancer-showet er tilbage om cirka 20 minutter.

Status på indsamling

Der er indtil videre samlet 75.150.701 kroner ind i aftenens ’Knæk Cancer Live’-show.

Et minuts stilhed

Der bliver afholdt et minuts stilhed for alle dem, der har mistet nogen til kræft, og for at sende håb til dem, der stadig kæmper. 

Når vennerne tager til fredagsbar, tager Sasha til kemo

17-årige Sascha Harkjær Karlsen er kommet på hospitalet med sin mor Susan næsten hele sit liv. Da hun var fem år, fik hun nemlig konstateret kræft i hjernen, efter at lægerne havde fundet tre tumorer. Efter er der fulgt en operation i hjernen og kemobehandling on/off i 12 år.

Men det har ikke forhindret hende i at leve livet som sine jævnaldrene - for det meste. For når de andre tager til fredagsbar, tager Sascha Harkjær Karlsen til kemo.

På den måde kan hun gå i skole i hverdagen og bruge weekenden på at komme sig.

Nu synes familie og venner, at Sascha Harkjær Karlsen og hendes mor skulle have en overraskelse. Og mens Sascha og Susan sad i studiet, var vennerne mødt op i deres hjem for at ordne alle de ting, som den travle familie ikke har tid til i hverdagen.

Sascha Harkjær Karlsen og hendes mor er netop sendt hjem i en limousine for at se, hvad der er sket i hjemmet.

Seksårige Asta har samlet stort beløb ind selv

Skuespiller Cecilie Stenspil sidder i call-centret og har talt i telefon med flere børn, der gerne vil donere penge til Knæk Cancer. Blandt andre Asta på seks år, der selv har kræft, og som på hospitalet har lavet perleplader sammen med sin mor.

Dem har hun solgt videre for i alt 16.347 kroner, som hun har doneret til indsamlingen.

Drenge overrasket af deres største idol

Oscar og Jacob har begge været ramt af kræft. Og så har de en anden ting tilfælles. De spiller begge Counter Strike.

Og i anledning af Knæk Cancer tog vært Mikkel Kryger fusen på dem, da han lod den danske, verdenskendte, Astralis-spiller spille imod dem, uden de vidste det.

Begge drenge var lamslået, da de opdagede, at de havde spillet Counter Strike imod deres største idol.

Status på indsamling

Der er indtil videre samlet 51.325.967 kroner ind i aftenens ’Knæk Cancer Live’-show.

Status på indsamling

Der er indtil videre samlet 35.153.706 kroner ind i aftenens ’Knæk Cancer Live’-show.