Tv

TV 2 nedlægger ZULU og skaber samlet ungdomsunivers

TV 2 ZULU har været en del af TV 2s samlede pakke siden 2000.

27. marts går et ikonisk tv-brand i graven, mens et nyt genopstår.

TV 2 har valgt at lukke tv-kanalen ZULU, der i mere end 20 år har været kanalen for det yngre publikum med et markant fokus på komedieformater og standup.

I stedet samles ZULU og den nuværende onlineplatform under et samlet tilbud til de 20-30-årige under navnet ECHO.

- Det er en helt central opgave for os at blive ved med at være relevante for de mere end 800.000 danskere, der er mellem 20 og 30 år, og sikre, at vi er med til at starte samtaler, skabe nysgerrighed og inspiration med en styrket tilstedeværelse der, hvor målgruppen befinder sig, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, i en pressemeddelelse.

Ensartet identitet

Det nye TV 2 ECHO udkommer på tværs af medier og platforme og fremover med en tydelig og ensartet identitet. Det bliver et TV 2 ECHO med flere forskellige genrer for målgruppen og med fortællinger, som er udviklet sammen med dem.

- Med det nye TV 2 ECHO udvider vi med flere genrer og fortæller historier fra målgruppens perspektiv i et bredt mix af reality, fiktion, dokumentar og aktualitetshistorier. Vi vil også samle de yngre seere om alt det, vi deler, og ved at gøre det under ét brand bliver det tydeligere, hvad målgruppen kan forvente at få hos os, siger Lotte Lindegaard.

De unge vil gerne opdateres, og det er en central public service-opgave for os at bidrage til

Lotte Lindegaard, TV 2s indholdsdirektør

TV 2 ECHOs redaktion har siden 2018 udviklet et alternativt aktualitetstilbud med ambitionen om at levere public service-indhold fortalt af unge til unge.

På de sociale medier er det lykkedes TV 2 ECHO at skabe en stærk relation til målgruppen, og det skal der arbejdes videre med under det samlede tilbud.

- Når vi samler to indholdsbrands, er det med ambitionen om at skabe et bredere og mere dynamisk indholdstilbud. ECHOs programtemaer bredes ud i flere fortællinger og formater på sociale medier samt på TV2.DK. TV2.DK er der, hvor vi lige nu har allerbedst fat i målgruppen, så ved siden af TV 2 ECHO intensiverer vi vores digitale nyhedsindsats over for dem. De unge vil gerne opdateres, og det er en central public service-opgave for os at bidrage til, siger Lotte Lindegaard.

Fakta om TV 2 ECHOs målgruppe

- På ugebasis er TV 2 i kontakt med 92 procent af de 20-30-årige via TV 2s kanaler, TV 2 PLAY, tv2.dk/apps og TV 2s sociale medier. (Bilendi for TV 2 ”Dækningsmåling”)

- Knap hver fjerde af de 21-30-årige bruger dagligt TV2.DK og TV 2s apps (Dansk Online Index Q4 2022)

- 76 procent af de 20-30-årige kender til TV 2 ECHO i dens nuværende form. (Epinion for TV 2 ”Kendskabstracking af TV 2 ECHO”)

- Med mere end tre daglige timer bruger de 21-30-årige næsten dobbelt så meget tid på sociale medier som befolkningen generelt. (Kantar Social Media Life 2022)

- 74 procent af de 21-30-årige streamer ugentligt, og de bruger i gennemsnit 72 minutter om dagen på at streame (Nielsen Seerundersøgelsen 2022)

- 19 procent af de 21-30-årige ser tv via broadcast ugentligt (Nielsen Seerundersøgelsen 2022)

Beholder ZULU-formater

Selvom TV 2 ZULU ikke fortsætter, som vi kender det, vil nogle af ZULUs programmer fortsat leve videre. Det gælder blandt andet ’Minkavlerne’, ’Stormester UK’ og comedyshows på TV 2 ECHO, og på TV 2 PLAY fortsætter en comedy-livekanal, der udelukkende sender komedieformater fra morgen til aften.

Med sammenlægningen af TV 2 ZULU og TV 2 ECHO udvides TV 2 ECHOs nuværende aktualitets- og nyhedsfortællinger med formater og genrer, som ZULU gennem 20 år har skabt grundpillerne til.

Selvom dele af ZULUs dna fortsat vil leve videre i TV 2 ECHO, siger TV 2 også farvel til et brand, der har betydet meget for seerne og TV 2 siden starten af år 2000.

- ZULU har repræsenteret det unge og originale i mange år og leveret fantastisk underholdning og dagsordensættende begivenheder, vi aldrig vil glemme. ZULU har dog ikke længere den relevans hos målgruppen, som den havde i brandets ungdom, og derfor er tiden nu kommet til at gøre noget nyt, siger Lotte Lindegaard.

TV 2 ECHOs indhold vil udkomme på TV 2 PLAY, på TV 2 ECHOs Youtube-kanal, Tiktok, Facebook og Instagram, på TV2.DK eller på tv-kanalen TV 2 ECHO.