Læs om MC Clemens

"Vi skal bevise hvorfor Sønderjylland har været så toneangivende på den danske musikscene; fra Sune Wagner over Peter Bastian til L:Ron:Harald", fortæller MC Clemens, der stiller op for Sønderborg og omegn, når fire kor skal kæmpe i fire liveshows på TV 2 om 250.000 kroner, som skal gives til et velgørende formål i vinderkorets by.

Uanset om dit hjerte banker for rap eller opera, solosang eller kor, og uanset om du er nybegynder eller garvet sanger er du velkommen til at søge ind i koret. Du skal blot være fra Sønderjylland. Audition finder sted den 26. september. Mød op fra kl. 10:00 på Maybe Not Bob, Rådhustorvet 5, 6400 Sønderborg. Ansøgningsfrist 26. september klokken 09:00.

Du kan stille op alene eller sammen med hele dit kor. Du/I skal have forberedt en sang, som skal fremføres for Clemens. Han vil så tage stilling til om du er med i koret. Vi kan allerede nu fortælle, at der vil kunne forekomme en del ventetid.
Du skal være opmærksom på, at der vil blive filmet på og omkring auditionstedet og at alle optagelser vil kunne blive vist på TV 2.

Fra DM i Rap til Matador
Den 29-årige MC Clemens har været på toppen af den danske rapscene siden sit store kommercielle gennembrud i 1997 med pladen 'Regnskabets Time', som førte ham på turné i Danmark og Skandinavien til udsolgte spillesteder. Debutpladen udkom året efter, at MC Clemens havde vundet DM i Rap. Siden har han udgivet flere soloplader, modtaget en Grammy og et legat fra Statens Kunstfond og i 2006 startede han det samfundskritiske rock/rap-band 'Die Dumme Dänen', som strøg til tops på de danske hitlister med albummet 'Spænd Hjelmen'.

I 2000 fik MC Clemens sit eget TV-show på TV 2. Men hans talent som ord-kunstner har også ført ham over i teaterverdenen, hvor han både har bevist sit værd som tekstforfatter og skuespiller. I 2002 medvirkede han i teaterstykket '11komma7', året efter skrev han en nyfortolkning af 'Nøddeknækkeren' og da den berømte musical-version af 'Matador' skulle opsættes sidste år, var MC Clemens én af tekstforfatterne.
Senest er han vendt tilbage til hip hop-rødderne med udgivelsen af sit femte soloalbum 'Nye Tider', der markerer Clemens som en, på trods af sin unge alder, moden kunstner med 11 år på bagen i den professionelle ende af den danske underholdningsbranche.

Den kvarte million går til...
Det var i Sønderborg og omegn, at Clemens allerede som 10-årig gjorde sit indtog på musikscenen ved at optræde som DJ i en lokal ungdomsklub og recitere MC Einars rim. Det var også i dette område, at den unge Clemens stiftede bekendtskab med en anden lokal - og senere landskendt - rapper, L: Ron: Harald, som hjalp ham videre på sin vej mod den professionelle rapscene.
Hvis MC Clemens' kor vinder de 250.000 kroner skal de derfor gå til et projekt i Sønderborg. Clemens vil nemlig bruge pengene på at forbedre indspilningsmulighederne for unge musiktalenter i Sønderborg. "Byen har gode øve- og livefaciliteter, men ikke et eneste professionelt indspilningsstudie, hvilket også var et problem dengang jeg selv huserede i byen", fortæller Clemens.