Ny serie: Guider i paradis

16x9

Er du træt af vinter og kulde, så tænd for TV 2 - og se "Guider i paradis". Programmet er optaget i eksotiske Thailand med bagende sol, grønne palmer og Bounty-strande som kulisser. Men det er ikke ferie alt sammen.

I hvert fald ikke for seriens fem hovedpersoner, Susanne, Tomas, Maria, Pernille og Anita. De fem unge danskere er nemlig på job i paradis. De er guider og skal hjælpe gæsterne med at få deres livs rejseoplevelse.

Selv om det ikke er noget feriejob at være guide i Thailand, så er det i hvert fald et drømmejob for de fem unge mennesker, som seerne lærer at kende i de 10 programmer. I seks måneder har de forladt familie og venner i Danmark for at tage på eventyr på den anden side af Jorden. Nu skal de lære en helt ny kultur at kende. De skal klare sig på et andet sprog, og de skal planlægge udflugter i bus, båd og på elefantryg og de skal være 100 pct. på, når de servicerer gæsterne. Jobbet som rejseguide er fyldt med udfordringer og ansvar, savn og frustrationer. Og guiderne skal lære at håndtere vanskelige situationer, som de ofte er alene om at løse.

Mød de 5 guider:

Anita Römer er 20 år, og fra Bornholm. Anita arbejder som sports- og Super Kids-guide. Hun blev færdige med gymnasiet sidste sommer og har været på to ugers guideskole på Gran Canaria. Nu er hun i Thailand på sit første guidejob. Hun drømmer om at blive stewardesse.

Pernille Nielsen er 20 år og fra Als og er lige som Anita helt ny i jobbet. Pernille blev færdig med handelsskolen sidste forår og ved allerede nu, at hun vil læse psykologi, men inden da vil hun gerne ud og opleve verden, og derfor har hun valgt at blive guide. Hun har lige færdiggjort to ugers guideskole på Gran Canaria, hvor hun fik flotte karakterer.

Maria Lorentzen er 24 år og fra Højby på Sjælland. Hun har været guide i et år og har tidligere arbejdet i Thailand, men kun på Hotel Merlin på Phuket. Denne gang skal hun arbejde som serviceguide og på ture med gæster fra 60 forskellige hoteller. Maria har ambitioner om at blive manager, og det må gerne være på hendes gamle destination, Cypern.

Susanne Hansen er 23 år og fra Næstved. Hun har været guide i fem sæsoner og elsker jobbet. Som 21-årig blev hun uddannet materialist og havde både fast job, kæreste og bil, men det blev lige vel rigeligt, så hun sagde op og rejste ud i verden som guide.

Tomas Lau Henriksen er 33 år og fra Frederikshavn. Tomas har haft sit nuværende job i et år, men han har været i branchen i mange år. Han er uddannet i forsikringsbranchen, men efter fem år i bank- og forsikringsverdenen, skulle der ske noget nyt i hans liv. Tomas er en spirituel mand. Han starter hver dag med at meditere for at få samlet tankerne og få ro i sjælen, og han vil gerne arbejde som healer og clairvoyant, når han engang stopper som guide.