Tv

De falske åndemagere

Morten Spiegelhauer kigger kritisk på den clairvoyante branche

"Operation X" afslører, at dele af den clairvoyante verden blot skal bruge en bredbåndsforbindelse til at få kontakt med en afdød.

Morten Spiegelhauer går undercover som fiktiv ånd for at teste, om de clairvoyante kan få kontakt til en opdigtet afdød, der udelukkende findes på internettet. Og tilsyneladende er en bredbåndsforbindelse et vigtigt redskab for dele af den clairvoyante branche. I hvert fald kan de clairvoyante beskrive Morten Spiegelhauers ånd i detaljer, og de kan overbringe vigtige budskaber til hans såkaldte efterladte.

Større tro på det åndelige
Branchen for åndeligt klarsyn er vokset de seneste år, og clairvoyante medier optræder jævnligt i tv og aviser med deres færdigheder, som angiveligt sætter dem i stand til at kommunikere med afdøde. Samtidig vokser befolkningens tro på, at ånder efter afdøde bevæger sig rundt blandt de levende, og at man kan kommunikere med dem gennem clairvoyante. Denne udvikling kan ses i antallet af clairvoyante, der praktiserer afdødekontakt og udbyder kurser, så andre kan lære det. Men er det dem alle sammen, der rent faktisk får deres oplysninger fra ånderne, eller er der andre måder at levere varen på?

Kontakt til afdød mand - via nettet
Tine Sjørup er en af de mange danskere, der har været udsat for de clairvoyantes tvivlsomme arbejdsmetoder. Til en klarsynsseance, fik et clairvoyant medie tilsyneladende kontakt med hendes afdøde mand, men efterfølgende fik hun en stærk mistanke om, at alle oplysningerne var hentet på internettet. Hun henvendte sig derfor til "Operation X" for at høre, om hun kunne få undersøgt sin mistanke.

Internettet er et vigtigt arbejdsredskab
I programmet "De falske åndemagere" undersøger Morten Spiegelhauer derfor branchen for åndeligt klarsyn og finder frem til, at internettet i nogle dele af branchen er et ligeså vigtigt arbejdsredskab som egentlige åndelige evner. Som undercover i den åndelige verden får Morten Spiegelhauer mulighed for at overbringe budskaber til sine kære efterladte i det jordiske - også selvom Morten Spiegelhauers liv, død og ånd udelukkende findes på internettet.

Følg Morten Spiegelhauers tur rundt i det åndelige cyberspace og se, hvordan man også kan opbygge en forretning som åndemager.

Programmet sendes mandag 26. maj klokken 20.00 på TV 2.