Tv

Breve nej - reklamer ja

I regn og slud _ reklamerne skal ud

I regn og slud - reklamerne skal ud

Post Danmark vil ikke aflevere breve til Leo Hartwich i Herlev uden for København. Hans postkasse sidder nemlig 4,80 meter fra fortovet, hvor den ifølge den seneste postlov skal placeres for at spare på postbuddets slidsomme vej. Til gengæld vil de gerne aflevere adresserede reklamer i selv samme postkasse.

Den uheldige husejer er ramt af en ny bestemmelse, der med et slag ændrer 34 års postlevering til huset. Så posten er i sin gode ret til at kræve den nye placering. Det er postselskabet til gengæld ikke, når det selv tilsidesætter lovens bestemmelser om afleverings-og returpligten for post. Det hedder nemlig at posten skal "returneres til afsender", hvis Post Danmark ikke afleverer. Det gjorde Post Danmark ikke. I tre måneder er husejerens post nemlig blevet tilbageholdt på det lokale posthus og det er ulovligt. Brevene burde være sendt tilbage til afsenderen, som på den måde ville vide, at han ikke havde modtaget posten.

Og historien bliver mere bizar. For i de tre måneder Post Danmark ikke har afleveret post til Leo Hartwich, har postbuddet troligt hver uge smidt adresserede reklamer i den ulovligt placerede postkasse.

Kort sagt er afstanden et problem, når der skal bæres breve frem - men ikke når det er reklamer.

Se med når Basta beder Post Danmark om en forklaring.