Gangstativerne - 25 ældre giver den gas!

16x9

Hvad sker der, når man samler 25 ældre mennesker, giver dem en ung korleder, et rockband, et øvelokale på Nørrebro i København, en 50 år gammel tourbus og to måneder til at lære moderne musik, fra Nik & Jay til Magtens Korridorer og beder dem give et brag af en koncert i Operaen?

Svaret kan både ses og høres, når TV 2 fra 15. december sender den rørende og underholdende dokumentarserie "Gangstativerne". Vi kan dog allerede nu afsløre, at de gamle (som de i øvrigt ikke har noget imod at blive omtalt som) er enige om, at det har været en livsforlængende vitaminindsprøjtning at være med i programmerne.

- Det er ligesom, det er gået ned af bakke med alderen, men nu hvor jeg har været med i det her, er det som om, jeg har fået en saltvandsindsprøjtning, og så har jeg fået en masse flere år at leve i, siger Elly Schou-Madsen på 85 år fra Hvidovre.

Rabalderstræde:

- Jeg var klar til at lægge mig hen. Men det er skønt at finde ud af, at man pludselig kan bruges igen, siger korets alderspræsident Maja Lund på 92 år fra Søborg.

80 år og i lære som ung musiker
I "Gangstativerne" skal koret lære sange, der på ingen måde toppede hitlisterne, da de selv var unge. Blandt andet giver de sig i kast med "Hot" (Nick og Jay), "Rabalderstræde" (Gasolin) og "Pandora" (Magtens Korridorer). I løbet af seks programmer bliver koret udfordret på forskellig vis. Målet er i det sidste program en kæmpe koncert foran 1400 mennesker i Operaen på Holmen i København.

"En dag tilbage" i øvelokalet:

- "Gangstativerne" er et lysende eksempel på, at intet her i livet er for sent. Det er en utrolig livsbekræftende serie, som vi glæder os rigtig meget til at dele med vores seere op til jul. Normalt fylder folk over firs ikke meget i medierne, og normalt forbinder man sjældent Nik & Jay med netop dén aldersgruppe. Men i "Gangstativerne" mødes modsætningerne, når vi kombinerer livserfaring med ungdommens energi. Og resultatet er i dén grad seværdigt og livsbekræftende, fortæller TV 2-redaktør Sune Roland.

For at blive rustet til at optræde på landets fornemmeste scene, får de 25 pensionister hjælp af forskellige professionelle undervejs. Marianne Eihilt kæmper med at lære dem at danse de moderne rytmer, de får enetimer af Nik & Jay, skal prøveoptræde foran et vildt ungt publikum som opvarmning til "Magtens Korridorer" og får hjælp af Aquas Søren Rasted til at genindspille Gasolins "Rabalderstræde".

Fra Popstars- til pensionist-korleder
Det er den entusiastiske, erfarne sanger og korleder, Ulrik Elholm, der har samlet koret. For ham har opgaven til tider virket nærmest uoverkommelig, og det viste sig hurtigt at være en nærmest umulig mission, den 35-årige korleder havde kastet sig ud i. Tidligere har han i Popstars forvandlet unge talenter fra ingenting til pladekontrakt, og i øjeblikket knokler han med korene i Allstars på TV 2. Men med en flok gamle mennesker, der aldrig har hørt moderne musik, er der lang vej hjem.

- Der er ingen tvivl om, at det har været en af mit livs største udfordringer. Det har været så vildt at møde de her skønne, fantastiske, gamle mennesker, som jo musikalsk kommer fra en helt anden verden. Ingen af dem havde nogensinde hørt den slags musik før, siger Ulrik Elholm.

Gangstativerne i Operaen:

"Gangstativerne" er en helt nyudviklet, anderledes og meget rørende serie i seks afsnit, hvor vi skildrer, at man ikke behøver miste livsmodet og kærligheden til livet, når man kommer op i årene. Livet stopper ikke ved pensionsalderen - tværtimod er det først lige begyndt. Glæd dig over og grin med de livsglade sangere i denne TV 2s julegave til seerne 15., 16., 17., 18., 22. og 23. december.