Tv

Søs Fenger & kor

Søs Fenger er kendt og elsket af de fleste danskere igennem flere generationer. Hendes sejlivede karriere startede allerede tilbage i 1980 som medlem af Nannas orkester Sweet Intentions. Hun slog for alvor igennem som popidol i gruppen News og har siden da holdt fast i den svære kunst at satse på det lette igennem de sidste 20 år.

Siden da er det blevet til ikke mindre end ni soloplader for den 47-årige sangerinde, hvor hun har bevæget sig rundt i mange genrer fra pop og rock over til jazz, viser og disco. Hvem kender ikke mega-hittene "Den jeg elsker", "Du er" og "Inderst Inde", der er sange, som forener sød pop med kvindelig styrke. I 1991 vandt hun en Grammy som "Årets bedste Rocksangerinde" og i 2002 for "Årets Sangerinde". Også i dag manifesterer hun sig som en af sværvægterne på den danske musikscene, bl.a. hvor hun sad i juryen til Dansk Melodi Grand Prix 2009.

Søs Fenger brænder for velgørenhed. Igennem hele sin karriere har hun optrådt for velgørende arrangementer og stillet op til et utal af støttekoncerter. I 1987 forlod hun overraskende News for at rejse med Moonjam gennem USA som en del af Next Stop Nevada-projektet mod prøvesprængninger i ørkenen og sang sommerhittet "Ticket To Peace". Året efter hittede hun igen til fordel for velgørenhed med sangen "Den Jeg Elsker", hvor overskuddet gik til Sundhedsstyrelsens AIDS-kampagne.

I det hele taget har en stor del af Søs Fengers karriere været viet til musik til fordel for den gode sag. Udover AIDS sagen har hun arbejdet til fordel for Børnecancerfonden, Muskelsvindfonden og Natteravnene, hvor hun har siddet i bestyrelsen igennem de sidste 10 år. TV2 Allstars er ingen undtagelse, hvor Søs Fenger igen får en chance for at donere penge til nogen, der virkelig har brug for dem.