Danmark ifølge Bubber

Efter mange år som tv-vært og en stribe overlevelsesture med B.S. Christiansen får Bubber brug for alt, hvad han har lært, når han i "Danmark ifølge Bubber" udfordrer sig selv i en række uvante miljøer.

Tv-værten er for alvor på udebane, når han besøger en swingerklub, Evangelisterne i Gørløse, transvestit- og dragmiljøet, et fængsel, Thylejren og nogle kvindelige bodybuildere.

I næste uge skal Bubber i fængsel og her går det op for ham, hvor ubehageligt det er at miste sin frihed og al kontakt til omverdenen.

Bubber møder mennesker med en helt anden livsindstilling end hans egen, og hans værdier sættes kraftigt på prøve, når han forsøger at leve som dem. Selv om Bubber ikke selv skal "swinge" i swingerklubben, får han brudt nogle grænser, da han, iført underbukser, taler med medlemmerne, hjælper med at spritte af, fjerner kondomer og opdager, hvad hullerne i væggene skal bruges til.

I hvert program tilbringer han tre dage sammen med en gruppe mennesker, som lever i det miljø, han besøger. Bubber bliver aktivt involveret og mange gange langt mere, end han ønsker, når han, helt grøn og kun bevæbnet med sin nysgerrighed, kommer i en slags socialpraktik og skal tage del i handlingerne - i hvert fald så langt, som han tør gå.

- Det er programmer, der virkelig ligger mit hjerte nær, fortæller Bubber, der føler sig meget privilegeret over at få lov til at møde mennesker, som har en helt anden tilværelse end hans.

- Jeg er kommet til at holde endnu mere af Danmark og danskerne. Jeg har nemlig oplevet, at der er god plads til forskelligheden. Det har også været interessant at erfare, at uanset hvor man er, og hvem man er, så kæmper vi for det samme: tryghed og kærlighed, siger Bubber.

Program 1: Swingerklub
Bubber besøger Danmarks største swingerklub. Her dyrker ægtepar, kærestepar og singler sex på kryds og tværs. Bubber har svært ved at forstå, at man kan dele sin kone med andre mænd og bliver noget forbløffet, da han bliver konfronteret med et par, der dyrker sex med andre par.

Program 2: Evangelist i Gørløse


Bubber flytter ind hos Evangelist, en kristen organisation der dyrker dæmonuddrivelse og lever i nøje overensstemmelse med Biblens ord. Bubber er nervøs inden mødet med Evangelist-medlemmerne. Men han forsøger ihærdigt med åbent sind, bøn, tungetale og Biblen at møde Herren og finde ud af, hvad der gemmer sig bag betegnelsen Evangelist.

Mænd i dametøj
Bubber besøger transvestitter og drags og forsøger at forstå, hvad det er, der driver fuldvoksne mænd til at iføre sig dametøj og make up. Han møder blandt andre transvestitten Ole, der lever en stor del af sit liv som Katja. Hos drags'ne "Queens of Denmark" får Bubber en make-over, han sent vil glemme og bliver udfordret til at optræde som kvinde på den københavnske natklub Code.

Thylejren
Bubber er taget til Thylejren, der opstod for snart 40 år siden, da en flok hippier købte et stykke jord i Nordjylland for at holde en festival a la Woodstock. Bubber drømmer om at leve et liv i frihed, men er han villig til at give afkald på sin magelige tilværelse med træk og slip, stort hus og bærbar computer - for et primitivt liv uden stress og jag.

Kvindelige bodybuildere
Bubber er taget i træningscentret for at løfte vægte i selskab med Helle Nielsen, Danmarks eneste professionelle bodybuilder. Helle er meget muskuløs og træner hårdt hver dag. For at forstå Helle prøver Bubber kræfter med livet som bodybuilder og spekulerer over, hvad der får kvinder til at sætte deres kvindelighed på spil i jagten på muskler.

Bubber i fængsel
Bubber elsker friheden, men inden for murene oplever han at blive isolationsfængslet. Her går det op for ham, hvor ubehageligt det er at miste sin frihed og al kontakt til omverdenen. Han møder en række indsatte, der har været inde og ude af fængslet mange gange, og han har meget svært ved at forstå, hvorfor fængslet ikke skræmmer dem mere.