Kom med bagom Danmarks største terrorsag

16x9

I Bosnien afsoner den 23-årige dansk-tyrker Abdulkadir Cesur en dom på seks år og fire måne­ders fængsel for medvirken til terrorisme.

Som 19-årig blev han anholdt i Sarajevo sammen med en af de mest berygtede terrorister i Europa, den svensk-bosniske Mirsad Bektasevic - bedre kendt som "Maximus".

Det blev startskuddet til Danmarks hidtil største terrorsag, Glostrup-sagen, hvor 23 personer blev an­holdt, fire blev tiltalt efter den strengeste terrorlov, men kun én person i Danmark blev dømt.

Der sættes spørgsmåltegn ved anholdelsen
For første gang er der nu sat spørgsmålstegn ved baggrunden for anholdelsen af Abdulkadir Ce­sur i Bosnien.

Dokumentarfilmen "Dømt for terror", undersøger, om han fik en fair retssag og går bag om de begivenheder, der førte til anholdelsen af Abdulkadir Ce­sur og "Maximus" i Sarajevo.

"Dømt for terror" perspektiverer også Abdulkadir Cesurs sag i forhold til de stramninger af den danske ter­rorlovgivning, der efterfølgende blev vedtaget, og lovens betydning for alle danskere.

Involverede udtaler sig for første gang
I dokumentarfilmen kan man helt eksklusivt opleve nogle af de involverede i Glostrup-sagen, der her udtaler sig for første gang.

Ud over Abdulkadir Cesur og "Maximus" fortæller to af de frikendte unge mænd fra Glostrup-sagen, bl.a. Adnan Avdic, hvordan de oplevede hele forløbet tilbage i 2005-2006, hvor de begge var teenagere.

Se "Dømt for terror" på TV 2 onsdag den 10. marts 2010 kl. 22.50.