Tv

TV 2s nye krimiserie "Den som dræber" har premiere i aften

I aften kl. 20 viser TV 2 første afsnit af den nye store danske søndagskrimi "Den som dræber"

"Den som dræber" er baseret på et originalt univers skabt af bestsellerforfatteren Elsebeth Egholm.

Jakob Cedergren, Laura Bach og Lars Mikkelsen ses i hovedrollerne.

Jagten på seriemorderen
"Den som dræber" handler om jagten på den allermest frygtede af alle mordere, seriemorderen.

Drabsafdelingen hos Københavns Politi er omdrejningspunktet, og da afdelingen pludselig står med en usædvanligt svær sag, indkaldes forstærkning til gerningsmandsprofileringen.

Afdelingen efterforsker seriemordernes forbrydelser, der ofte handler om utraditionelle motiver og adfærdsmønstre.

Her starter vi...

Et kvindelig bliver gravet op i en skov nord for København. Den unge ambitiøse vicekriminalkommissær, Katrine Ries Jensen, bliver sat til at lede sin første mordsag og vælger at få assistance af den intellektuelle og menneskesky retspsykiater, Thomas Schaeffer.

Katrine og Schaeffer viser sig at være et stærkt, men umage par, hvis tilgang og metoder ofte adskiller sig fra den konventionelle politiefterforskning. Da yderligere fire skeletter af unge kvinder bliver fundet på gerningsstedet, sætter Katrine og Schaeffer en livsfarlig jagt ind på Danmarkshistoriens første seriemorder.

En gerningsmand, som dræber ud fra et mønster, der ikke umiddelbart lader sig forklare. Deres jagt bringer dem tæt på gerningsmanden. Så tæt, at de bringer sig selv i fare.

Imponerende hold af talenter forenet
V
icepolitikommissær Katrine Ries (Laura Bach) er en del af det stærke hold, og da vi første gang møder hende, arbejder hun med en helt speciel sag, som kræver hjælp fra en specialist, psykiateren Thomas Schaeffer (Jakob Cedergren).

Katrine er ung, ambitiøs og meget opsat på at fange morderne og opklare mysteriet bag deres gerninger. Indimellem går hun så grundigt til værks, at det minder mere om et personligt hævntogt frem for professionelt politiarbejde.

Katrine arbejder tæt sammen med sin chef og mentor, politiinspektør Magnus Bisgaard (Lars Mikkelsen), og hun er fast makker med den jævnaldrende kollega Molbeck (Frederik Meldal Nørgaard).

Listen over faste medvirkende tæller desuden Iben Dorner i rollen som Schaeffers kone og Lærke Winther som retsmedicineren Mia. Derudover vil seerne i løbet af serien møde bl.a. Stine Stengade, Ulrich Thomsen, Nikolaj Steen, Sarah Boberg, Kim Bodnia, Marie Askehave, Mille Dinesen, Carsten Bjørnlund, David Dencik og Alexandre Willaume m.fl.

Erfarne folk står bag
Producenterne bag "Den som dræber", Jonas Allen og Peter Bose, har bl.a. været involveret i de svenske "Beck"- og "Wallander"-serier samt den norske "Varg Veum"-serie og en række spillefilm, bl.a. "Kandidaten".

"Den som dræber" videreudvikler og nyfortolker den skandinaviske krimigenre, hvor de centrale nøgleelementer er stærke hovedkarakterer, menneskelig identitet og private underplots.

"Den som dræber" er på i alt 10 afsnit og har altså premiere i aften klokken 20.

Handlingen i afsnittene hænger sammen to og to.

Sideløbende med optagelserne til tv-serien, er der blevet lavet en spillefilm, der får biografpremiere i efteråret 2011.