Rita: Ny fiktionsserie på TV 2

16x9

Mille Dinesen spiller hovedrollen i TV 2s nye fiktionsserie, der får premiere i 2012.

Hvem har sagt, det er kedeligt at være lærer? Ikke TV 2 - og i hvert fald ikke Rita, som er hovedpersonen i TV 2s nye fiktionsserie af samme navn.

Rita, som spilles af Mille Dinesen, er nemlig folkeskolelærer. Ikke det nemmeste i verden, når man som Rita har for vane at sige sin uforbeholdne mening i alle sammenhænge.

Rita - ren, rå og rygende morsom
Hun er elsket af eleverne og både frygtet og beundret af alle andre, og selv om den godhjertede Rita synes, hun har tjek på tilværelsen, må hun af og til sande, at det kan være nemt nok at opdrage børn - bare de ikke er ens egne.

Rita er nemlig mor til tre halvstore børn, hvoraf den yngste stadig går på skolen, hvor Rita arbejder. De bor i den nedlagte pedelejendom ved siden af skolen, og ind og ud af denne og Ritas liv styrer både børn, svigerbørn og -forældre, elever, mødre og mænd i en lind strøm. Hun har styr på det, men når man af natur er både uforudsigelig og til tider uforskammet, skaber det visse problemer.

- "Rita" er dejligt politisk ukorrekt og indeholder både stor humor, relevans og uforudsigeligt drama. Vi kommer til at stifte bekendtskab med en masse genkendelige karakterer og historier, som vi alle kan forholde os til - både i skolen og i familien. Men mest af alt glæder vi os til at præsentere seerne for vores nye heltinde Rita, siger TV 2s programchef, Keld Reinicke.

Hollywoodskuespiller gæster serien:

Ud over Mille Dinesen som Rita kan man desuden opleve Carsten Bjørnlund, Ellen Hillingsø, Lotte Andersen og den danske Hollywoodskuespiller Carsten Nørgaard i nogle af de fremtrædende roller samt flere nye navne.

Hovedforfatter er Christian Torpe, og det er Lars Kaalund, der instruerer. Christian Torpe, der fik sit gennembrud med tv-serien "Maj & Charlie", er skolet i den amerikanske skrivetradition af blandt andre forfatterne til serier som "Roseanne" og "Family Matters":

- At være lærer er måske det vigtigste job i landet, og derfor er det så relevant at fortælle historierne om dem - både om de dygtige, de inkompetente og de dovne. Vi kender dem alle. På min research mødte jeg både de fremragende, entusiastiske lærere, de lærere, som spiste nervepiller i timen og dem, der meldte sig syge i to måneder for at sælge juletræer i stedet. Det er uden tvivl en arena med rigtig meget drama, siger Christian Torpe.