Velkommen til virkeligheden er slut

16x9

Fire folketingsmedlemmer mærker egen politik på egen krop i TV 2s nye programserie "Velkommen til virkeligheden". Programrækken er slut

På Christiansborg bliver der hvert år stillet hundredvis af forslag til forbedringer og stramninger i det danske samfund. Alle politikerne mener, at de har ret i det, de siger, og at deres politik er den bedste, de kan servere for os danskere.

Men hvor tæt er politikerne egentlig på vores hverdag? Ved de, hvordan vi oplever, føler og tænker, når deres politik rammer os? Det tester TV 2 nu i programserien "Velkommen til virkeligheden".

Dem kan du møde:

Fire af Danmarks toppolitikere har sagt ja til at tage udfordringen og møde konsekvenserne af deres egen politik.

De rykker ind i danskernes hverdag og mærker på egen krop, hvordan deres visioner og politik virker.

Politikerne kommer en uge i praktik i "den virkelige verden", mens kameraerne ruller. De fire er Pia Kjærsgaard (DF), forsvarsminister Nick Hækkerup (S), Tom Behnke (K) og miljøminister Ida Auken (SF).

Program 3: Torsdag den 10. maj kl. 20.00

Den konservative politiker Tom Behnke er indædt modstander af fixerum til narkomaner. Han tror på, at misbrugerne skal helt ned og ramme bunden, før de er modtagelige for at gå i behandling.

Men narkomanerne på Vesterbro er af en anden mening. De mener, at værdighed og respekt er den eneste vej mod behandling.

Vil Tom Behnke ændre mening, når han selv prøver at leve dag og nat på gaden som narkoman sammen med stofmisbrugerne Kim og Finn?

Program 2: Torsdag den 3. maj kl. 20.00

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) vil spare tre milliarder kroner på det danske forsvar, og han starter med at sende værnepligtens frinummer-tromle på museum.

I fremtiden skal det danske forsvar være mindre og udelukkende bestå af folk, der har meldt sig frivilligt. Men på Garderkasernen Høvelte er man ikke begejstret for Forsvarsministerens planer.

Her er man bange for at miste humanisterne og de bogligt stærke, hvis tvangen bliver afskaffet. Kan Nick Hækkerup rokkes på sine synspunkter, når han selv trækker i trøjen?

Program 1: Torsdag den 26. april kl. 20.00
Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, synes, at den danske folkeskole er for slap, og at skoleeleverne "var meget dygtigere i gamle dage".

Derfor har Pia sagt ja til at være lærer i 3.a. på Holmegårdsskolen i Hvidovre, hvor hun vil genindføre nogle af de dyder, hun husker fra sin egen skoletid.

Men har den garvede partiformand det, der skal til for at styre og ikke mindst motivere en hel almindelig 3. klasse? Eller må hun én gang for alle overgive sig til det, hun kalder "rundkreds-pædagogik"?

Der er premiere på "Velkommen til virkeligheden" torsdag 26. april 2012 kl. 20.00 på TV 2.

Kæft, trit og retning

Pia Kjærsgaard drømmer om at få folkeskolen tilbage til de dyder, der var, da hun selv var barn. Dengang var der disciplin, læreren havde ro til at gennemføre undervisningen i klasserne, og børnene lærte mere, mener Pia Kjærsgaard.

Men folkeskolelærer Louise Saggau mener, at man i gamle dage tabte masser af børn på gulvet gennem "kæft, trit og retning", og at folkeskolen i dag har pligt til at rumme alle slags børn.

Derfor har hun inviteret Pia Kjærsgaard til at komme og undervise 3.A. på Holmegårdsskolen i Hvidovre. Der er 22 elever i alt, hvor en del har "særlige behov " - og spørgsmålet er, hvordan Pia kan opretholde disciplinen samtidig med, at alle børnene lærer noget?

Værnepligt, nej tak

Forsvarsminister Nick Hækkerup vil afskaffe værnepligten, som vi kender den i dag. I fremtiden skal ingen raske, danske drenge længere kunne tvinges ind i militæret, mener Nick Hækkerup. Og det vil mange af dem sikkert være glade for.

Men i Forsvaret er man mindre begejstret for ideen. Her er man glade for de "ufrivillige" soldater, som er med til at sikre, at militæret består af soldater fra alle samfundslag.

Derfor har premierløjtnant Stefan Sørensen inviteret Nick Hækkerup ud på Garder Kasernen Høvelte, så han på egen krop kan opleve nogle af de prøvelser, drengene skal igennem og som i generationer har gjort dem til mænd.

Livet som narkoman

Tom Behnke er indædt modstander af fixerum, fordi han mener, at man gør stofmisbrugerne en bjørnetjeneste ved at lade dem indtage ulovlige stoffer i et "helle".

Tom Behnkes filosofi er i stedet, at hvis man for alvor skal ændre sit liv, skal man helt ned og møde bunden først. Men den køber narkomanerne ikke. For dem er det værdighed, forståelse og omsorg, der kan vise vejen ud af et misbrug.

Derfor har formanden for fixerummet på Vesterbro, Michael Lodberg Olsen, inviteret Tom Behnke ud til den narkoplagede bydel, hvor han blandt andet tilbringer en hel nat på gaden sammen med hjemløse stofmisbrugere.

Hul i hovedet

Miljøminister Ida Auken vil forbedre vandmiljøet i Danmark, og det betyder, at landbruget skal forurene mindre. Samtidig synes Ida Auken, at de danske landmænd piber alt for meget, når der bliver stillet krav til dem.

Men landmand Michael Nielsen er slet ikke enig. Han mener, at de strenge krav er ved at kvæle hans forretning.

Derfor har han inviteret miljøministeren ud for at vise, at hendes planer er "hul i hovedet", hvis dansk kød i fremtiden skal kunne konkurrere med det udenlandske.