Tv

Konfrontation i Operation X: De var på nakken af mig

I Nordjylland har det gratis livsstilsmagasin Appetize fejret sit 10-års jubilæum, men der gemmer sig flere konkurser bag den umiddelbare succes. Konkurser, som foreløbig har kostet kreditorerne flere millioner kroner, uden at det tilsyneladende har påvirket magasinudgivelsen.

Manden bag hedder Anders Bruun, og han har, ifølge Operation X, kostet kreditorerne 25 millioner kroner. Men på papiret fremgår hans navn ikke. Det gør derimod den tidligere direktør Niels Peter Balling, som stiller op til interview med Morten Spiegelhauer. Han påstår dog, at han kun har været direktør på papiret, men at han reelt set kun var administrator.

Hænger ikke sammen
Han fortæller, at Anders Bruun var ansvarlig for salg og produktion og tog alle beslutninger store som små. Han forklarer, at Anders Bruuns metode har været at lade firmaerne gå konkurs for at starte op i nyt navn- Indtægter og udgifter hang ikke sammen, men var derimod blot var tal i et regneark, siger Niels Peter Balling til Morten Spiegelhauer.

Den tidligere direktør understreger, at han ikke har nogen lig i lasten. Derfor konfronterer Operation X også Anders Bruun, der er overrasket og Niels Peter Balling udlægning.

Anders Bruun: Jeg er overrasket
- Jeg er dybt overrasket over, at han kan finde på at sige det, siger Anders Bruun, der giver sin forklaring på, hvordan det hele hænger sammen.En af forklaringerne lyder, at han ikke ville have 'Nordjyske Stiftstidende på nakken', efter de havde skrevet kritiske artikler om ham.

- I har ikke helt styr på fakta, synes jeg ikke, siger han til Morten Spiegelhauer, hvor han dog indrømmer, at han har det skidt med, at der er folk der ikke har fået de penge, som de har til gode. Han har været involveret i 19 konkurssager.

Læs også om 'Konfrontation: Jeg kan se du er hjemme', som også stammer fra dagens program via linkboks i artiklen.