Bjarne Henriksen: Her er mine yndlingsscener fra 'Badehotellet'

Badehotellets tredje sæson sluttede mandag aften og skuespiller Bjarne Henriksen, der spiller Otto Frigh i serien, fortæller i 'Efter 19', at det kom som en overraskelse for ham, at han fik en rolle som 'førsteelsker'. 

I seriens tredje sæson flirter tobaksfabrikanten med skuespileleven Kitty Hansen, der spilles af Andrea Øst Birkkjær, og det er bestemt ikke en rolle, Bjarne Henriksen klager over at have.

- Jeg må sige, at det ikke har været så hårdt arbejde. Det har været meget skægt og dejligt at være førsteelsker, siger han i 'Efter 19', hvor han svarer på spørgsmål om Badehotellet fra seerne. 

Lyse måltider og kamp til stregen
Der er mange scener i Badehotellets tredje sæson, der har været sjove at indspille for skuespilleren, men særligt to har sat sig fast i erindringen.

- Selvom de er lidt besværlige at lave, så kan jeg faktisk godt lide, når vi spiser middag eller morgenmad på Badehotellets spiserestaurant, for der er så lyst og dejligt, siger han. 

- Og så har det været virkelig sjovt at have nogle scener, hvor jeg er rival til skuespiller Weyse, som jo er damernes ven, fortæller han, og uddyber, hvorfor de scener er noget særligt:

- Jeg kunne se, at han fik kamp til stregen, faktisk. Han har ikke så meget charme, som jeg har, griner den 57-årige skuespiller. 

Et afsnit tager flere uger
Omkring 1,5 million danskere har hver mandag fulgt med i Badehotellet, og optagelserne til seriens fjerde sæson begynder til maj. 

Bjarne Henriksen ved endnu ikke, hvad der kommer til at ske i den kommende sæson, men han tror, at de historiske begivenheder kommer til at fylde mere i programmet, der foregår i 1930'ernes Danmark. 

Han forklarer også, at det tager to til tre uger at optage et enkelt afsnit af Badehotellet.

- Det bliver lavet som et miks, så man tager nærmest tre afsnit af gangen og mikser det sammen. Man springer lidt fra det ene afsnit til det næste. Det er jo et enormt puslespil at få alle mennesker samlet på de rigtige tidspunkter. 

- Det er også derfor, at vi kun kan nå at lave syv afsnit, siger skuespilleren, der beskriver optagelserne til Badehotellet som noget af det "bedste og sjoveste," han har været med til at lave. 

- Det er næsten som om, at vi hvert år skal på sommerferie sammen, fortæller han. 

Gik du glip af sæsonafslutningen af 'Badehotellet', kan du se det på TV 2 PLAY