Basta tester bilvask

Er en håndvask grundigere end en vaskehal?

Det kan være svært at vælge, hvilken vask man skal give til familiens bedste ven: bilen. Basta svinede tre biler til og gav dem hver sin vask - to i vaskehaller og en håndvask. Bilerne blev kørt direkte fra mudderpølen til vasken.

Til at vurdere resultaterne af vores uvidenskabelige vasketest, har vi allieret os med Bil Magasinets Morten Brunsgaard Bek, der til dagligt tester og fotograferer nye skinnende biler.

I bedømmelsen af de tre forskellige bilvaske har vi fokuseret på det samlede indtryk, de store flader samt hjørner og kanter, hvor det kan være svært for vaskebørsterne at komme ind. Vi har ikke vurderet undervognsvask eller taget højde for voksbehandling af bilerne. På vores testbil blev voksen sprøjtet ud over mudderplamager flere steder på karosseriet.

Sådan gjorde vi:

Vores første testbil blev vasket i hos Q8 på Amagerbrogade, 2300 København S. Vi gav bilen en platinvask, Q8's dyreste, til 139 kroner.

Vores anden testbil fik en tur i vaskehallen hos F24 (ejet af Q8) på Bernstorffsvej i Hellerup. Vasken var lavprisstationens billigste og koster 39 kroner.

Vores tredje og sidste bil blev håndvasket af firmaet bilvask.nu. Vasken tog cirka 35 minutter og koster 250 kroner.

Se resultatet af vasketesten i Basta.