Årets Danske Clubnavn

16x9
Blak Foto: TV 2 Danmark

De nominerede i kategorien Årets Danske Clubnavn er…

Blak
Blak Foto: Sony

Blak - Nede Mette (Sony)

Pigenavnet Mette har aldrig fået så meget opmærksomhed, siden rapperen Blak i midten af april udsendte nummeret 'Nede Mette'. Singlen blev kort efter det mest afspillede danske nummer i danmarkshistorien med 325.000 daglige streams. Bag aliasset Blak gemmer sig den 27-årige Henrik Blak fra Nakskov. Sammen med sit hold, der kalder sig Flex Music, har han ifølge eget udsagn knoklet de sidste otte-ni år for et gennembrud. Først med sangeren Jimilian og nu med sig selv som front-artist. Rapperen er kommet særdeles godt fra start og er nomineret i kategorien 'Åres Danske Clubnavn' med debuten 'Nede Mette'.  

Faustix
Faustix Foto: Warner Music Denmark

Faustix (feat. David Jay) - Come Closer (Warner)

Det er gået stærkt for den danske producer og DJ Faustix. Den hårdtarbejdende kunstner har et hav af udgivelser bag sig. Blandt andet har han lavet over 40 remixes i samarbejde med prominente navne som Diplo, Chris Brown, Icona Pop og Major Lazer. På live-fronten kan Faustix desuden skrive en koncert på Roskilde Festival på CV'et. Successen fortsætter, for i år er han nomineret i kategorien 'Årets Danske Clubnavn' for singlen 'Come Closer' feat. David Jay. Faustix har fortalt, at nummeret er blevet til ud fra David Jays vokal, som han modtog først. Ud fra den byggede han efterfølgende instrumenteringen op.  

Kongsted X Cisilia
Kongsted X Cisilia Foto: Universal

Kongsted x Cisilia - Wild Child (Universal)

Den danske DJ og producer Andreas Kongsted gik i år sammen med Cisilia om at udgive hittet 'Wild Child'. Kongsted har mange priser i bagagen ved Danish Deejay Award, og for 'Wild Child' kan han nu også skrive en nominering til DMA på CV'et i kategorien 'Årets Danske Clubnavn'. Cisilia væltede de danske hitlister sidste år, inden hun havde færdiggjort 9. klasse. Hun blev desuden en af de helt store vindere ved sidste års DMA i kategorierne 'Årets Danske Hit' og 'Årets Nye Danske Navn', hvor hun også blev den yngste vinder nogensinde ved DMA med en alder af bare 16 år.