Årets Danske Udgivelse

16x9
Phlake Foto: TV 2 Danmark

De nominerede i kategorien Årets Danske Udgivelse er…

Alex Vargas
Alex Vargas Foto: Copenhagen Records

Alex Vargas - Giving Up The Ghost (Copenhagen Records/Universal)

Alex Vargas fik massiv viral opmærksomhed med hittet 'Solid Ground', som blev udgivet på Copenhagen Records i 2015. Vargas er stadig en ny spire på den danske popscene, men hans musikalske ambitioner går langt tilbage. Allerede som 17-årig rejste Vargas til London og gjorde karriere med bandet Vagabond. Bandet turnerede England tyndt og har optrådt på anerkendte steder som Glastonbury Festival og V Festival. Vargas er nu nomineret til en DMA for 'Årets Danske Udgivelse' med EP'en 'Giving Up The Ghost'. EP'en har ligget nummer 1 på både den danske og den tyske albumchart. 

Kwamie Liv
Kwamie Liv Foto: Kwamie Liv

Kwamie Liv – Lost In The Girl (Kwamie Liv)

Danske Kwamie Liv fik masser af viral opmærksomhed i 2014 ved løbende at lække sange til offentligheden. Lækningen kulminerede, da sangerinden lagde hele sin debut-EP, 'Lost In The Girl', ud til gratis download. Det meste af musikken er skabt i samarbejde med produceren Baby Duka, og sammen besøger makkerparret forskellige hjørner af den elektroniske popgenre. EP'en indeholder seks skæve elektroniske popnumre, hvor især titelnummeret demonstrerer Kwamie Livs fantastiske vokal. På EP'en kan desuden høres et overbevisende cover af The Weeknds 'What You Need'. EP'en er nu nomineret i kategorien 'Årets Danske Udgivelse' ved dette års DMA.

Liss
Liss Foto: Escho

LISS – First (Escho)

Siden debutsinglen 'Try' har bandet LISS fået massiv opmærksomhed i både ind- og udland. Det blærede startskud for denne opmærksomhed blev, da Pharrell valgte at spille dem i sit radioprogram. Det unge aarhusianske band er desuden kommet lovende fra start med en oversøisk signing hos det uafhængige engelske pladeselskab XL Recordings, der har successer som Adele, M.I.A., Radiohead og Sigur Rós med i bagagen. Den unge kvartet høster nu mere anerkendelse og er nomineret til en DMA i kategorien 'Årets Danske Udgivelse' for EP'en 'First'. EP'en indeholder fire numre, som trækker referencer til både 90'ernes R&B og 70'ernes funk. Værket er blevet til med producerhjælp fra danske Vera og det skotske hotshot Rodaidh McDonald (The xx, King Krule, Vampire Weekend). 

Phlake
Phlake Foto: Sony

Phlake – Slush Hours (Sony)

Det er gået stærkt for duoen Phlake. Forsanger Mads Bo og producer Jonathan Elkær spillede for under et år siden for blot 80 mennesker i Byhaven ved Pumpehuset i København. I dag kan bandet bryste sig af mere end 42 millioner streaminger på Spotify. Debutalbummet 'Slush Hours', der er nomineret i kategorien 'Årets Danske Udgivelse', byder på 12 funky skæringer, der følger op på de populære singler 'Pregnant' og 'Angel Zoo'. Albummet er resultatet af tre års arbejde og indeholder ifølge duoens eget udsagn en god portion rhythm & balls; en hybrid af sprøde R&B-toner og bastante hiphop-beats.  Den unge duo fra Albertslund har siden Byhaven haft et succesfuldt koncertår med udsolgt Lille Vega og stor opbakning på årets sommerfestivalturne.  

The Minds Of 99
The Minds Of 99 Foto: NO 3

The Minds of 99 – Liber (No3/disco:wax)

The Minds of 99 er blevet et kendt navn på den danske musikscene. Debutalbummet 'The Minds of 99' fra 2015 sikrede bandet en billet til den eftertragtede åbningskoncert på Orange Scene på Roskilde i år. Andetalbummet 'Liber' er i år nomineret i kategorien 'Årets Danske Udgivelse'. Forsanger Niels Brandt har udtalt, at flere af sangene er skrevet samtidig med sangene på debutalbummet, og 'Liber' lægger sig da også i tydelig forlængelse af førstealbummet. 'Liber' høstede masser af anmelderkærlighed med blandt andet 6 stjerner i Politiken. Titlen på albummet er en reference til 'den frie', og albummets tekster kredser om friheden til at være og definere sig selv.