Årets Nye Danske Navn

16x9
Phlake Foto: TV 2 Danmark

De nominerede i kategorien Årets Nye Danske Navn er…

Alex Vargas
Alex Vargas Foto: Copenhagen Records/Universal

Alex Vargas (Copenhagen Records/Universal)

Den R&B-inspirerede sanger Alex Vargas fik folks opmærksomhed herhjemme med hittet 'Solid Ground', som blev udgivet på Copenhagen Records sidste år. Siden har Vargas fulgt op med EP'en 'Giving Up The Ghost', som både har ligget nummer 1 på den danske og tyske albumchart. Vargas er stadig en relativ ny spire på den danske popscene, men hans musikalske ambitioner går langt tilbage. Allerede som 17-årig rejste Vargas til London og gjorde vellykket karriere med bandet Vagabond. Bandet turnerede England tyndt og har optrådt anerkendte steder som Glastonbury Festival og V Festival. Den talentfulde Vargas er nu for alvor ved at slå sit navn fast herhjemme med en nominering i kategorien 'Årets Nye Danske Navn'. 

CHINAH
CHINAH Foto: No3/disco:wax

CHINAH (No3/disco:wax)

Den danske R&B-trio CHINAH er stormet frem med anerkendelse i både ind- og udland. Deres debut-EP, 'Once The Lights Are On', høstede masser af kærlighed fra anmelderne og modtog flotte 5-6 stjerner hos Politiken, Gaffa og Soundvenue, hvor sidstnævnte bragte overskriften 'Perfekt pop'. Bandet oplevede desuden et pust af international bloghype, som resulterede i to millioner streams af debutsinglen 'Away From Me' på rekordtid. I kølvandet fulgte en bølge af virale roser fra anerkendte musikblogs som Pigeons & Planes, The Fader og Stereogum, hvilket blandt andet førte til et udsolgt show i London. CHINAHs tre medlemmer, forsanger Fine Glindvad, guitarist Simon Lauridsen og synth-mand Simon Andersson, har nu nået endnu en milepæl med en nominering i kategorien 'Årets Nye Danske Navn'.

Gilli
Gilli Foto: MXIII/disco:wax

Gilli (MXIII/disco:wax)

Gilli slog sit navn fast som et af dansk raps nye navne med EP'en 'Ækte Vare', hvor flere af sangene lå i top på streams. Før gennembruddet var Gilli en del af det danske hiphop-undergrundsmiljø. Gilli er stadig en del af rap-kompagniet B.O.C. (Bars Of Crack, Bombs Over Copenhagen eller Bomber Over Centrum), der består af rap-artister primært fra Nørrebro. Gilli fik sit kommercielle gennembrud i sommeren 2015 med singlen 'C'est la vie', der har opnået dobbelt-platin på streams. Singlen er blevet til i samarbejde med MellemFingaMuzik, som medvirker i omkvædet. Gilli har været aktiv som feat. på adskillige danske rap-hits, som f.eks. 'D.A.U.D.A.' (S!vas feat. Gilli), 'Går i søvne' (Murro feat. Gilli), 'Gadehjørne' (Kesi feat. Gilli) og 'Tyveri' (Hasan Shah feat. Gilli). Ved årets DMA er han nomineret i kategorien 'Årets Nye Danske Navn'.

Gulddreng
Gulddreng Foto: Universal Music

Gulddreng (Universal)

Gulddreng dukkede i maj op ud af det blå med nummeret 'Model', som blev sommerens uomtvistelige største virale hit. Da han med nummeret stjal førstepladsen på Spotify fra Blaks 'Nede Mette', udsendte han det hoverende og humoristiske nummer 'Se mig nu', som er en ironisk sviner til den danske musikbranche. Også sidstnævnte nummer strøg til tops på de danske streaminglister. Senest har Gulddreng i august udgivet 'Hva' så', og 7. september i år udgav han sin egen officielle app i Apples App Store. Den opsigtsvækkende sanger er nu nomineret i kategorien 'Årets Nye Danske Navn'.

Phlake
Phlake Foto: Sony

Phlake (Sony)

Det er gået stærkt for duoen Phlake. Forsanger Mads Bo og producer Jonathan Elkær spillede for under et år siden for blot 80 mennesker i Byhaven ved Pumpehuset i København. I dag har bandet været igennem en forrygende succes og har placeret sig centralt på den danske musikscene med mere end 42 millioner streams på Spotify. Den unge duo fra Albertslund udgav debutalbummet 'Slush Hours', som foruden de to populære singler 'Pregnant' og 'Angel Zoo' indeholder ti sangtitler, der ifølge duoens eget udsagn består af en god portion rhythm & balls. Bandet er nu nomineret til en DMA i kategorien 'Årets Nye Danske Navn'.