William Bøving blev i sommeren 2022 student fra Øregård Gymnasium.
Drømmen om landsholdet

Fraværet var 100 procent i 3. g, da stortalentet kæmpede for studenterhuen og karrieren

William Bøving blev i august solgt til østrigske Sturm Graz, hvor han i en særlig kamp mod Lazio fik sit gennembrud.

På den sidste dag var William Bøving den sidste 3. g-elev, der skulle til den sidste eksamen.

For sig selv sad han inde på Øregård Gymnasium og studerede forskellene mellem USA’s og Sovjetunionens ideologi og styreform. Udenfor stod hans kammerater med studenterhuer på hovederne og bobler i glassene. 19-årige William Bøving havde været en travl, ung mand i næsten et helt år.

Som et af landets største fodboldtalenter på fuld tid i FCK og som 3. g’er på Øregård Gymnasium havde det i mange måneder været lidt af et puslespil at få det hele til at hænge sammen.

Men da eksaminerne nærmede sig, nærmede sæsonens vigtige guldkampe sig også. Det spidsede til for William Bøving. Humøret var påvirket, og han følte sig for alvor presset.

Det er man vidne til i TV 2s program ‘Drømmen om landsholdet’, hvor man følger fem fodboldspillere fra den talentfulde årgang 2003. En årgang, der er særligt store forventninger til.

William Bøving er en af dem. I sidste uge fik han en kraftig forstuvning i en U21-landskamp, og lige nu kan han ikke sige, hvor længe han vil være ude.

2022 har i det hele taget været et meget begivenhedsrigt år for William Bøving, og her fortæller han med egne ord om tre store præstationer:

Student

I 3. g havde jeg en fraværsprocent på omkring 100 procent. Jeg skulle møde ind i FCK klokken 09, og træningen begyndte klokken 11. Det betød, at jeg ikke kunne nå nogle af morgenmodulerne i gymnasiet. Efter træning kunne jeg typisk heller ikke nå noget undervisning. Så jeg måtte indhente undervisningen ved at læse op for mig selv, få ekstratimer og deltage i et onlineforløb med tre fag samtidig. Jeg fik en del hjælp af gymnasiet.

Men jeg blev student i sommer. Jeg var simpelthen så lykkelig og meget, meget lettet, da det skete og endelig var overstået. Det er vigtigt for mig, at jeg har noget at falde tilbage på eller at have noget at tage mig til ved siden af fodbolden. Det er også vigtigt for mig at have nogle relationer ved siden af fodbolden. Så at kunne gøre det færdigt sammen med min klasse, var fantastisk.

Jeg er en type, der kan administrere noget udover fodbolden. Som fodboldspiller er man meget alene, så i stedet for bare at spille Playstation kan jeg godt lide at læse en bog eller bruge tiden på noget fornuftigt.

I foråret meldte jeg afbud til tre vigtige U21-landskampe, fordi de lå midt i mine eksaminer.

Det kan være risikabelt at melde fra, fordi andre får muligheden for at komme ind på holdet. Men jeg tog et valg, der ville hjælpe mig bedst muligt. Det var vigtigt for mig og min familie, at jeg sluttede gymnasiet godt af. Så selvom U21-landskampene var vigtige, kunne jeg ikke gå på kompromis med at blive færdig og få huen.

Jeg kan ikke være i mig selv, hvis jeg går ind til noget halvt. Derfor ville det heller ikke have givet mening for mig at skulle transportere mig mellem København og Vejle for både at gå til eksamen og spille fodbold. Inden mit afbud havde jeg snakket med landstræneren, og han var enig i min beslutning. Vi var selvfølgelige ærgerlige, men der var lige noget, der skulle gøres færdigt.

Dansk mester

Det var min første sæson som senior på fuldtid. FCK er min klub. Det begyndte i 2010, da jeg som tiårig startede i KB, så at vinde mesterskabet i sommer var helt ubeskriveligt.

Det skete, samtidig med at jeg blev student.

Det er først noget, der er gået op for mig her efterfølgende, men i den periode var der hele tiden noget, jeg skulle forholde mig til. Når jeg ikke læste eller var til eksamen, var der træning og sæsonens sidste intense kampe. Det hele gik op i en højere enhed, da jeg fik huen på hovedet og løftede pokalen. Den følelse, jeg havde, da det hele var klaret, kan jeg ikke beskrive. Det var en sindssyg tid.

Der var så mange store oplevelser i løbet af den sæson. Men det var en drøm at score mit første superligamål. Det var i Randers, og vi vandt kampen 2-0. Det betød meget for mig at score for min yndlingsklub.

Det var stort.

Det var det også at møde PSV Eindhoven i ottendedelsfinalen i Conference League. Den første kamp foregik i Holland, og vi og jeg spillede godt. Den endte 4-4, og vi beviste, at vi kan være med. For mig personligt var det også en bekræftelse af, at jeg er godt på vej.

Udlandet

FCK havde hentet rigtig mange særligt offensive spillere til klubben. Mange af de nye skulle have chancen, så jeg fik mindre spilletid i løbet af foråret. Det gjorde ikke så meget, fordi jeg også havde skolen at fokusere på.

Efter sommerferien fortsatte jeg med at mangle spilletid. Det blev til nogle indhop og nogle startpladser, og så kom muligheden pludselig for at kunne skifte til Sturm Graz i Østrig. Jeg ville kunne få mere spilletid, og der var også en mulighed for, at jeg kunne komme til at spille lidt mere centralt på banen. Det var vigtigt for mig.

Jeg flyttede væk fra min familie, min kæreste og mine venner. Det var stort at skifte til udlandet, og der har været mange ofringer forbundet med det. Jeg savner alle dem, jeg har forladt i Danmark, men de har besøgt mig hernede.

Jeg har heldigvis heller ikke følt mig ensom. Jeg er kommet ned til en rigtig god klub med et godt fællesskab. Der er kampe hver tredje eller fjerde dag, så vi har rejst meget. Både i den østrigske liga og i Europa League, så der har nærmest ikke været tid til at føle sig ensom.

Mit gennembrud i Sturm Graz var Europa League-kampen mod Lazio på Olimpico i Rom. Jeg startede på bænken, men i pausen blev jeg skiftet ind. Efter ti minutter på banen udlignede jeg til 1-1, Lazio bragte sig foran 2-1, men med syv minutter igen scorede jeg endnu en gang.

Jeg havde en helt vild følelse i kroppen, da det skete, men også i omklædningsrummet bagefter og på turen hjem.

Den kamp gjorde mig synlig på en helt ny måde. Jeg fik en masse beskeder fra folk, jeg ikke kendte, og jeg hørte alle mulige rygter om klubber, der pludselig var interesseret i mig. Det var jeg selvfølgelig glad for, men det er også noget, jeg ikke vil tænke for meget på.

Jeg skal holde fokus på Sturm Graz.

Og på mig selv.

Se 'Drømmen om landsholdet' på TV 2 PLAY nu.