Fri

Quiz: Husker du kvinderne fra filmen?

Hvilken kvinde var det nu lige, der spillede hovedrollen i den der film, du ved nok? Test dig selv og se hvor godt du husker.

Du kender det:

Man sidder omkring bordet og snakken falder på den nye film, der lige har haft premiere i biografen. Problemet er bare, at ingen kan huske, hvem der var med i den.

Endnu værre står det til, når det drejer sig om film, der kom frem for flere år siden. Måske endda årtier siden.

Hukommelsen svigter, men nogle præstationer på filmlærredet har måske alligevel brændt sig fast hos dig?

Spring ud i denne filmquiz hvor vi spørger, om du kan huske, hvilken dansk skuespillerinde (eller flere af slagsen), der var hovedrolleindehaver i en specifik film.

Held og lykke!

Husker du kvinderne fra filmen?

 1. I 1986 instruerede Helle Ryslinge komedien ”Flamberede hjerter”, men hvem var hovedrolleindehaveren, som spillede den 30-årige sygeplejerske?

  Du har 0 rigtige

 2. ”Kun en pige” fra 1995 er instrueret af Peter Schrøder og bygger på Lise Nørgaards erindringsbog af samme navn. Hvem spillede den unge Lise Nørgaard i filmen?

 3. I 2003 instruerede Morten Arnfred komedien ”Lykkevej”. Hvem spiller kvinden, som skal starte sit liv på ny, da hun opdager sin mands affære?

 4. Pernille Fischer Christensen instruerede ”En soap” i 2006, men hvilken skuespillerinde var hovedrollen som kvinden, der indleder et forhold til sin transseksuelle underbo?

 5. Susanne Bier instruerede ”Den skaldede frisør” i 2012. Hvem spillede hovedrollen, som den skaldede frisør, der indleder et forhold med Pierce Brosnan?

 6. Bille Augusts film ”Stille hjerte” fra 2014 handler om en uhelbredeligt syg mor, som samler familien for at tage afsked. Filmen havde hele tre kvindelige hovedroller, men hvem var det?

 7. Komedien “All inclusive” fra 2014 er instrueret af Hella Joof og havde også tre kvinder i hovedrollerne. Her skal to søstre fejre deres mors 60 års fødselsdag på en charterferie, men hvem består trioen af?

 8. Filmen ”Skammerens datter” fra 2015 er instrueret af Kenneth Kainz og er baseret på Lene Kaaberbøls bog af samme navn. Hvem spiller hovedrollen som skammerens datter?

 9. Vi slutter af med et bonusspørgsmål: Hvilken skuespillerinde har vundet flest Bodil-priser for bedste kvindelige hoverolle?

På TV 2 FRI holder vi Mors Dag - hele ugen!

Vi viser film med stærke kvinder og søde mænd hver aften.

God Mors Dag til jer alle.