Fri

FRIs store havedag: 'Seernes drømmehave' dyster om at blive Årets Have

TV 2 FRI byder indenfor til Danmarks største haveshow, hvor 'Seernes Drømmehave' er med i kampen om at blive kåret til 'årets have'.

TV 2 FRI elsker haver!

Derfor er kanalen selvfølgelig med, når Haveselskabet for første gang nogensinde afholder Danmarks største haveshow, 'Cph Garden 2017'.

Intet mindre end otte konkurrencehaver, 12 udstillingshaver, mere end 150 udstillere og en lang række arbejdende værksteder og foredrag kan opleves til showet.

Inspiration til seerne

Cecilie Hother og Ellen Nybo er værter på 'FRIs store havedag', som du kan se lørdag 24. juni fra kl. 16.25 på både FRI og TV 2 PLAY.

- På TV 2 FRI har vi en klar ambition om at være haveejernes foretrukne tv-kanal med programmer som blandt andet 'Hellas have' og 'En have i gave'. Vi har længe været på udkig efter en stor havebegivenhed i Danmark, som vi kunne være en del af, og vi sprang derfor til med det samme, da vi hørte om 'Cph Garden 2017'.

- Vi glæder os til at kunne inspirere vores seere med alt godt fra haven - og ikke mindst til at se, hvordan 'Seernes Drømmehave' kommer til at se ud, siger TV 2 FRI-redaktør Nicolai Nybo Hansson. 

'Seernes Drømmehave' i dyst

Én af konkurrencehaverne - eller showhaver - ved 'Cph Garden 2017' bliver netop 'Seernes Drømmehave', som havearkitekterne Jens Peter Jacobsen og Knud Bundgaard har skabt på baggrund af indsendte idéer fra FRIs seere og Facebookbrugere.

Er der roser i overflod? Er blå blomster en del af haven? Blev der plads til en fiskedam?

En showhave følger moden og viser tendenser, samtidig med at den skal inspirere publikum, og 'Seernes Drømmehave’ er ingen undtagelse.

Så Jens Peter og Knud har haft travlt, for hvem vil ikke gerne vinde en konkurrence?

En konkurrence i fuldt flor

Sammen med de syv andre showhaver bliver 'Seernes Drømmehave’ vurderet af en professionel jury, som ud fra en række kriterier, for eksempel havens koncept, design og overordnede indtryk, beslutter sig for, hvilken have der fortjener en guldmedalje.

'Seernes Drømmehave' får konkurrence fra flere af Danmarks dygtigste havedesignere, blandt andre TV 2 FRIs egen Dorthe Kvist, som kreerer en 'vild og vidunderlig urban-oase', Signe Wenneberg, der med inspiration fra urban-farming-miljøer skaber 'den bæredygtige byhave', og Nina Ewald og Birgitte Busch, der står bag ’en have mellem himmel og hav’.

FRI-folk fra haven

De dygtige havedesignere bag de otte showhaver får til 'FRIs store havedag' også selskab af en perlerække af velkendte haveansigter.

Blandt andre kongelig blomsterdekoratør Bjarne Als, blomsterguruen Claus Dalby, havedesigner Stig Lauritsen og hele Danmarks madmutter Camilla Plum kigger forbi, når TV 2 FRI og TV 2 PLAY lørdag 24. juni inviterer til den ultimative havedag fyldt til bedkanten med inspiration og havehistorie.

'Cph Garden 2017' i Valbyparken foregår fra 21. til 25. juni 2017.

'FRIs store havedag' optages live on tape fredag 23. juni og sendes på TV 2 FRI lørdag 24. juni fra kl. 16.25.