27-årige Lykke har fået dødsdom af lægerne: Låner autocamper og kører ud i det blå

Lykke Atzen har sagt nej til kemoterapi, men hun kæmper stadig for livet. Hun har også lånt en autocamper og er bogstaveligt talt kørt ud i det blå.

"Ud i det blå/ud at se på til verdens ende/man ved jo aldrig, hvad der ku' hænde".

Sådan synger Kim Larsen, og det har den 27-årige fysioterapeut Lykke Atzen taget til sig. Hun har terminal - dødelig - kræft i æggestokkene, der har spredt sig til andre organer, og hun har netop sagt nej til yderligere kemo-behandling.

Lykke kæmper nu for livet med alternativ medicin og en streng diæt - og så har hun lånt en autocamper, som hun har kørt rundt i Danmark i med sin mor og en veninde. Det fortalte hun torsdag i Go' Aften Danmark.

- Vi havde ingen planer, og vi havde intet tidsskema, der var ikke noget, vi skulle nå, fortalte Lykke Atzen.

Og svaret på spørgsmålet om, hvad hun, venner og familie oplevede på turen rundt i landet autocamperen var enkelt:

- Vi oplevede solnedgange og små flækker langs vestkysten, siger Lykke Atken.

Sagde nej til kemoterapi

I januar valgte hun at sige nej til yderligere behandling med kemoterapi - men hun har altså langt fra opgivet kampen for livet og lever i stedet på en anden måde end tidligere.

- Først da jeg begynder at ændre min livsstil, begynder det at virke. Min krop har brug for at blive styrket, så den kan blive så stærk som mulig, for jeg har nogle kort i ærmet, jeg gerne vil afprøve, siger Lykke Atken om sin kræftsydgom. Hun påpeger, at kemobehandlingen angriber kroppens immunforsvar.

Lægerne havde fortalt hende, at kemobehandlingen i givet fald formentlig kun ville have kunnet forlænge Lykkes liv. Men hun har sluppet dødsangsten - selv om hun indrømmer, hun var bange da hun fik lægernes dom.

- Jeg var nede med angst og stress, siger hun.

Men efter en samtale med hendes mor, der bad Lykke Atken tage stilling til døden og hvad der nu skulle ske, kunne hun slippe angsten.

- Efter den samtale har jeg kunnet slippe den her angst. Det er ude af mine hænder, der er jo ingen, der kender dagen og vejen, siger Lykke Atken.

Hør Lykke Atzen forklare hendes valg i videoklippet herunder:

Lykke Atzen har sagt nej til yderligere kemoterapi - hun bruger alternativ medicin og har lejet en autocamper.