Melvin Kakoozas mor er altid med: - Jeg er dybt taknemmelig

Melvin Kakooza opfordrer andre unge til at lytte til deres forældres gode råd.

- Mor, jeg elsker dig, og tak fordi du har været med til at opdrage mig og gjort mig til den, jeg er.

Sådan lød det, da Melvin Kakooza sendte en hilsen til sin mor i ‘Go’ aften LIVE’.

Og det er ikke blot spil for galleriet, når den 29-årige komiker igen får gode råd fra sin mor, Carolyne Rasmussen, i den nye sæson af ‘Helt Sort’.

Det virkelig er gode råd, man kan få fra sine forældre

Melvin Kakooza, komiker

Melvin Kakoozas mor er nemlig altid med på sidelinjen med gode råd og opbakning, og hun tager også gerne med til vigtige møder med sin søn.

- Jeg er vokset op med et meget, meget tæt forhold til min mor, så for mig er det overhovedet ikke svært at sige, hvordan jeg har det overfor hende, forklarer han.

Det er ikke kun på tv, at komikerens mor spiller en stor rolle. Hun har haft en afgørende indflydelse på hans liv og har det stadig.

Men med det tætte bånd, støtten og de gode råd kommer også, at hun nu forventer at få at vide, hvis hendes søn skal i tv.

- Nogle gange bliver hun lidt irriteret over, at jeg ikke har sagt, hvad jeg skal, og så hører hun det fra kollegaer. Så jeg ringede lige og sagde, at jeg skulle her i ’Go’ aften LIVE’, fortæller Melvin Kakooza med et smil.

Mor med på sidelinjen

En af de gange, komikeren har været meget taknemmelig for sin mors gode råd, var, da han i 2017 vandt DM i stand-up og dermed vandt en kontrakt med firmaet FBI.

Der tog han sin mor med til samtale, og det blev vigtigt.

- Jeg sad inde til det her møde og havde det lidt sådan: ”Var det nu det, jeg skulle”, og da kom vi ud i bilen, der siger hun så, at hvis det ikke var det, jeg havde lyst til, så skulle jeg lade være med at gøre det”, fortæller han.

Hun rådede ham i stedet til at tro på sig selv, have is i maven og tro på, at der kom flere chancer.

Og det var et godt råd.

- Ugen efter fik jeg et nyt jobtilbud, som, hvis du spørger mig, var endnu bedre end det, jeg var blevet tilbudt, og så har jeg jo ikke set mig tilbage siden. Så det var lige de rette ord at få at vide af en mor på det tidspunkt, lyder det.

Vi slutter altid samtaler, både med mine søstre, brødre og mine forældre, af med ”I love you"

Melvin Kakooza, komiker

Og Melvin Kakooza opfordrer andre unge til at lytte til deres forældres gode råd.

- Det er virkelig gode råd, man kan få fra sine forældre, fordi de kender en og ved, hvad man måske har lyst til, uden man selv er opmærksom på det, forklarer han.

Fælles humor og danske traditioner

Privat deler Melvin Kakooza meget med sin mor - også humoren.

I ‘Helt Sort’ rejser han rundt i Danmark for at prøve at forstå de danske traditioner. I den forbindelse viser han sin mor et klip, hvor en ung mand får peber, fordi han ikke er blevet gift, før han er fyldt 30 år.

- Hudfarven bestemmer ikke, hvor dansk, du er. Det er ikke farven, der definerer mig, men min tilgang til tingene. Jeg føler mig 100% dansk - også takket være min mor, fortæller Melvin Kakooza i programmet 'Helt Sort'. Video: Julie Tantholdt

- Det siger rigtig meget om humoren derhjemme. Teknisk set er det jo rigtigt, det hun siger. Vi er bare meget umiddelbare i vores humor, forklarer han.

Og de danske traditioner har fyldt meget i Melvin Kakoozas opvækst i Danmark.

- Da min mor kom hertil, gik hun meget op i at lære sproget, så hun blev besøgsven hos en ældre kvinde, der hed Elly. Hun lærte at lave dansk mad hjemme hos Elly og lærte alle de små danske traditioner, som hun gav videre til os, forklarer han.

Allerede dengang havde morens tilgang til den danske kultur en betydning for Melvin Kakooza.

- Det betød, at når jeg så kom i skole, så lagde jeg faktisk ikke mærke til, at jeg så anderledes ud eller havde en anden hudfarve. Det gjorde, at jeg var meget hurtig til at blende ind, lyder det.

“Love you”

At familien har været vigtig for Melvin Kakooza er tydeligt.

- Jeg har søstre, der ringer til mig og siger, at det, jeg lavede, var ”sjovt nok”, og de holder lige igen med komplimenter, men det er jo bare sådan, som storesøstre nu er, fortæller han.

I baglandet er Melvin Kakooza ifølge eget udsagn nemlig den samme som før succesen, og han får ingen særbehandling fra sine søstre og brødre.

- Vi har et godt ordsprog hjemme hos os: ”Hovedet i himlen og benene på jorden”, og det er også sådan, jeg gerne vil leve mit liv. Det kan gå godt, men det er også vigtigt at vide, at jeg er dybt taknemmelig, fordi det går kun godt, fordi folk bakker op om det, jeg laver, lyder det.

Og selvom Melvin Kakooza synes, at han snakker meget i telefon med sin familie, så sidder en sætning fast på rygraden.

- Vi slutter altid samtaler, både med mine søstre, brødre og mine forældre, af med: ”I love you”.

Se interviewet med Melvin Kakooza i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY