GO'

Produktliste: Sådan syr du du en patchwork vest

Chefredaktør på BoligLiv og ALT Interiør, Nicola Kragh Riis talte om hvordan du syr din egen patchwork vest i 'Go' morgen Danmark' den 10. april.

Du skal bruge:

  • Saks
  • Symaskine
  • Knappenåle
  • For
  • Pladevat
  • Kantebånd
  • Stof

Stoffen kan være en gammel skjorte, du stjæler fra din bedre halvdel, shorts du ikke bruger længere, børnetøj med pletter på, et viskestykke eller et fint tørklæde. Du bestemmer selv, om det skal være ensfarvet, med striber eller noget helt tredje. Bare vælg det, du selv bedst kan lide, og bland gerne forskellige farver og mønstre.

Til vesten er der blandt andet brugt stof af en gammel aflagt skjorte, bomuldsshorts og et viskestykke.

Sådan gør du

Tegn vesten på et mønsterpapir eller almindeligt papir i den form og størrelse, som du ønsker. Brug evt. en vest eller jakke med en pæn pasform som inspiration.

Klip stykker af stof i de størrelser, du ønsker. Her er der klippet stykker af viskestykker, tørklæder, shorts osv. i målene 5x15 cm. men med en 90 graders vinkel i den ene ende, så de kan lægges i baner som vist på nærbilledet af vesten.

Nu skal du sy stykkerne sammen forskudt, så du laver et sildebensmønster. Fortsæt til du har en lang bane i samme længde som højden på vesten, og lav så mange baner, som du skal bruge, afhængigt af størrelsen. Til denne vest er der brugt to baner på hver forside og tre baner på ryggen.

Når du har lavet baner nok, skal du sy dem sammen, så de passer til størrelsen på mønsteret. Sy alle stykkerne sammen, så vestens patchwork-lag er samlet.

Klip nu for og pladevat til efter mønsteret, så du har tre dele: en patchwork-del, en for-del og en pladevat-del. Foret er hvidt seersucker fra Stof og Stil. Nu skal du ri de tre dele sammen med store kastesting for at holde de tre lag samlet, inden du skal sy kanterne sammen. Du skal lægge de tre lag vrang mod vrang med foret i midten.

Herefter skal du quilte lagene sammen på symaskine i det mønster, du ønsker. Her er bare syet ligeud på skrå med 8 cm. mellemrum.

Trim kanterne, så der ikke er nogle af lagene, der stikker længere ud end andre. 8.

Afslut med at sy kantebånd på alle kanter hele vejen rundt.

Produktliste

Denne artikel viser en liste over produkter omtalt i TV 2-programmet ’Go’ morgen Danmark’. Artiklen er lavet for at seerne har mulighed for at genfinde navnene på det, som de har set på tv.