Pas på: Lyn-slankekure kan gøre dig tyk

Badesæsonen er faretruende nær og det kan godt få nogle af os til at ty til lynkure, hvor vi hurtigt kan smide de overflødige kilo.

Nogle lynkure lover vægttab på 8-10 kilo på 14 dage. Og om de virker er ifølge Louise Meng, der er cand. scient i human ernæring, individuelt.

Mn uanset om du smider mange eller få kilo under en lynkur, så påvirker den din krop negativt. Du kan nemlig ende med at ødelægge din forbrænding, så du vil få endnu sværere ved at tabe dig fremover.

Der findes ingen mirakelkure
På en lynkur taber du dig ikke kun på fedtdepoterne, men blandt andet også på muskelmassen - og så får du sværere ved at tabe dig, fordi musklerne er med til at holde din forbrænding oppe.

- Folk på lynkur taber sig i en kort periode og så tager de det på igen og desværre sker der det, at de tager mere på end det de vejede fra starten af, siger Louise Meng.

Det bedste råd fra ernæringseksperten går ikke overraskende på, at undgå smutveje og lægge din livsstil om, hvis du vil tabe dig.

- Der er kun én vej frem og det er den sunde livsstil. Masser af frugt og grønt, fuldkorn, fisk og magre proteinkilder, siger Louise Meng.