Madspild: Varm kartoffelsalat

16x9

Varm kartoffelsalat

Tilbehør

(4 pers.)

Rest: kogte kartofler

600 g faste små kogte kartofler, fx ditta, asparges eller sieglinde

1 løg

½ bundt bredbladet persille

50 g smør

1 spsk sukker

4 spsk æbleeddike

Salt og peber

Dette her var en helt almindelig ret for 30 år siden, men nu er den uddød som dronten.

Det er helt ubegribeligt, for det er en af de mest delikate og velsmagende kartoffelretter overhovedet.

I al sin enkelhed. Spis til pølser, medister,skinke, frikadeller osv.

1. Skær kartoflerne i skiver a ca. 1 cm tykkelse.

Skræl løget og hak det fint. Skyl persillen og hak den fint.

2. Sæt en tykbundet gryde eller pande over jævn varme og lad løgene "svede", så de bliver klare og ikke tager farve.

3. Tilsæt sukker og eddike. Lad det simre, til halvdelen af eddiken er kogt væk.

4. Kom kartoffelskiverne i og lad dem varme igennem. Smag til med salt og peber. Vend den hakkede persille i lige før servering.

Kartoflerne må gerne fnulle lidt, så det hele cremer med saucen, men ikke mose.

Kok: Camilla Plum

Kilde: Stop spild af mad