Tre stilfulde kvinders bedste apps

16x9

Apps kan slå tiden ihjel, når du venter på bussen, vise dig vej, når du farer vildt i Tokyo eller gøre dine fotos til cool polaroider. For bare at nævne nogle få eksempler. Men der er så uhyggeligt mange apps, så hvor skal du begynde? Tre stilfulde kvinder giver dig her deres bud på de bedste apps til din smartphone.

NYHEDSJUNKIEN
Stéphanie Surrugue, journalist og forfatter, bl.a. til bogen "Enegænger - portræt af en prins" om Prins Henrik. Er nyhedsjunkie og storforbruger af apps, der kan holde hende opdateret.

1. Hotmail og Facebook er de apps, jeg helt klart bruger mest og ikke kunne leve uden. Dem bruger jeg nok 20 gange om dagen!

2. Danske Bank er en utrolig praktisk app, der gør, at jeg kan komme på netbank med min telefon, hvilket er rigtigt dejligt.

3. Politikens app, franske Le Monde og amerikanske Huffington Post er de nyhedsmæssige apps, jeg følger med i. Man får præcis de samme nyheder som på netavisen, men det er generelt svært at navigere i netaviser på iPhonen, og der er de forskellige avisers apps geniale, fordi layoutet er tilpasset telefonen, så de er nemme at finde rundt i.

4. Kino.dk bruger jeg til at se forfilm, bestille billetter og se, hvad der går i biffen. Det fungerer enormt godt.

5. Krak bruger jeg rigtig meget til at slå telefonnumre og adresser op på folk. Der gik lang tid, inden Krak fik en app, men til gengæld fungerer den perfekt.

6. WordPress bruger jeg til at blogge direkte på min telefon, hvilket jeg har gjort meget for Politiken.

7. Kamasutra er min party-app. Det er en app, der er inddelt i seks bøger med en indføring til den indiske lære om elskovskunst. Jeg downloadede den egentlig for sjov, men den er ret skæg at sidde og kigge i - og hver gang jeg er til fest, er det den, folk kalder frem og scroller rundt i tegningerne.

FASHIONISTAEN
Louise Rasmussen, pr-ansvarlig hos Acne. Hun elsker mode og apps om livsstil, kunst og musik.

1. Style.com er en supercool side, hvor alt inden for mode er opdateret: people, parties, blogs, fashionshows, celebrities og lookbooks inklusive Acnes egne lookbooks, hvilket betyder at jeg bruger den en del.

2. Børsen bruger jeg ikke så meget, men min kæreste kigger meget på den, derfor har jeg den. Han kan ikke få nok nyheder.

3. Politiken er igen for min kærestes skyld...

4. Dazed & Confused er et supercool magasin om mode, kunst og musik. Skal bare opleves.

5. Nike+iPod er et løbeprogram. Jeg synes, det er en supergod motivationsfaktor at have et løbeprogram, især når sneen falder, og når det er dårligt vejr. Du kan løbe imod dig selv, dine venner samt kollegaer, hvilket vi gør en del på kontoret. Fungerer ved, at du har en chip i skoen, som arbejder sammen med din iPhone, hvilket betyder, at når du opdaterer din iPhone, bliver alle informationer sendt til nikerun på nettet. Det betyder, at alle dine venner kan se, hvor meget du har løbet.

6. Solitaire er et kortspil, der minder om syvkabale. Jeg har den, fordi jeg altid dødkeder mig, når jeg er ude at flyve eller tager toget. Og noget skal tiden jo bruges på...

7. Karolines Køkken. Jeg er ufattelig dårlig til at finde på nye opskrifter, når jeg står i Irma eller Magasins Mad & Vin-afdeling. Men hvis du f.eks. står og får lyst til rodfrugter, men ikke ved, hvad du skal lave ud af dem, så skriver du bare %u201Erodfrugter" i søgefeltet og vupti, så får du en masse ideer til diverse opskrifter.

MOTIONISTAEN
Christina Bølling, journalist. Ivrig yogadyrker og motionista, der er vild med apps, som kan bruges i forbindelse med hendes træning.

1. iTreadmill bruges til at tælle skridt, når du træner på løbebånd. Er meget præcis og er blevet kaldt den bedst app i Oprah Magazine.

2. The Sleep Cycle Alarm Clock lægger du under hovedpuden, hvor den analyserer din søvn, så du f.eks. kan se, om du får nok af den dybe søvn og nok REM-søvn. Man må ikke håbe, at det er farligt med mobilstråling!

3. Shazam og SoundHound er genial, hvis du heller ikke kan huske sange, når du hører dem i radioen. Sæt Shazam til, så fortæller denne app dig, hvad det er for en sang, du lige har hørt og dirigerer dig direkte videre til iTunes, hvor du kan købe den. Det er smart. SoundHound fungerer efter samme princip, men er bedre til klassisk musik.

4. Cadence tæller %u201Ebeats per minute", så du kan vælge musik, der hjælper dig med at holde tempoet, når du træner eller til at sætte speed på løbeturen. Cadence organiserer dit musikbibliotek, så du f.eks. kan bede den om kun at spille numre med 135 beats per minute (George Michael).

5. Doodle Jump er fabelagtigt i lægens venteværelse, eller når børnene keder sig på bagsædet.

6. Mad Men Cocktails Culture. Jeg har ikke brugt den endnu, men nogen har købt den til mig - måske fordi, der var nogen i familien, der syntes, det var tid til at feste og varte herrerne op...

7. World Facts. Den skulle George Bush have haft, da han var præsident og ikke altid lige havde styr på geografien. Her kan du se, at i Sydafrika er 5,7 millioner mennesker ramt af hiv/AIDS, hvilket stort set svarer til Danmarks befolkning.