Elsebeth Egholm: Sådan fik jeg ideen til 'Dicte'

16x9

Iben Hjejle spiller Dicte i TV 2-serien, som er baseret på Elsebeth Egholms bestsellerromaner. Forfatteren er begejstret for skuespillerens måde at give Egholms romanperson liv på.

- Hun er super - og lige i øjet, siger Elsebeth Egholm om Iben Hjejles "Dicte".

- Hun kan godt være det lidt rodede. Det sexede. Det sjove. Hun har det med at bide sig fast. Hun er rigtig fantastisk, uddyber den århusianske forfatter sin bedømmelse af Hjejles præstation.

"Dicte" har skjulte fejl og mangler
Elsebeth Egholm fortæller, at den fiktive person "Dicte" i sin tid blev skabt, da forfatteren ville sætte sit daværende hus til salg, og i den forbindelse fik en ejendomsmægler på besøg.

- Det er et gammelt hus, en gammel rockerborg, fortæller Elsebeth Egholm om sit daværende hus, og mæglerens besøg gav hende ideen til titlen på den første Dicte-bog, nemlig "Skjulte fejl og mangler".

Med i købet fik Elsebeth Egholm inspirationen til at skabe en person, der passede til huset og som også havde "skjulte fejl og mangler", nemlig Dicte.

Detajlernes overlades til andre
- Hun er en uperfekt person. Et rodehoved, som lader tingene stå for længe og som drikker et glas rødvin for meget - og som har en fornuftig datter, der har styr på tingene, beskriver forfatteren sin romanperson.

Dicte er dermed skabt af Egholms fantasi og ikke skåret efter nogen speciel person, som forfatteren kender eller har hørt om. Der er alligevel træk fra forfatteren selv i den fiktive person - udover at de begge er fra Aarhus og uddannet som journalister:

- Det uperfekte er lige mig. Det er de store linjer, der tæller. Detaljerne overlader hun til andre. Det kan jeg godt kende. Hun er meget menneskelig, fortæller Elsebeth Egholm.

"Dicte" sendes på TV 2 hver mandag kl. 20.00.