Mortens Olsens tragiske fortid

16x9

Landstræneren Morten Olsen åbner op om den tragiske hændelse i 1978, hvor ungdomskæresten forsvandt

Den 59-årige landstræner Morten Olsen fortæller åbent og ærligt alt om tragedien i 1978 i et interview i Berlingske Tidende.

Den 9. juni 1978 forsvandt ungdomskæresten - den dengang 25-årige Marianne Kristine Egeberg nemlig sporløst fra sin familie, mens hun var ombord på færgen fra Gedser til Travemünde i Tyskland.

Dette ændrede Morten Olsens liv for altid og har haft stor betydning for resten af hans liv.

Ungdomskæresten Marianne var gået op på soldækket og er ikke set siden, men Morten Olsen var ikke med ombord på skibet, da hun forsvandt.

Man fandt aldrig liget af Marianne og ved derfor heller ikke med sikkerhed, om hun valgte selv at springe overbord eller om der var tale om en forbrydelse.

Det er 30 år siden, og nu har Morten Olsen besluttet at åbne op for den tragiske hændelse, trods pressen altid har været bekendt med den.

Han siger til Berlingske Tidende:

"Hvis man er ude for en sådan situation, funderer man over livet. Man funderer over, hvad er livet? Og det kan være situationer, som egentlig også kan vendes, jeg vil ikke sige positivt - det er et forkert udtryk - men bruges på den måde, at man ændrer personlighed grundet nogle sørgelige ting. Og mange gange forstår folk det ikke, før de selv har været ude for det. Man kan ikke rigtigt forklare det over for andre, hvordan det føles, og man ved heller ikke selv, hvordan man agerer, før man har været ude for det siger landstræneren.

"Der er nogen der ændrer sig radikalt, og jeg vil sige, at det fik meget stor betydning for mit sportslige liv, at jeg var ude for en situation, hvor mit liv ændredes. Og det er noget, der kommer naturligt, det er ikke noget, man sidder tungt og funderer over".