TV: Pilou Asbæk hædret i Ove Sprogøes navn

Skuespilleren Pilou Asbæk blev mandag hædret med Ove Sprogøe-prisen. Anerkendelsen fik han især for præstationerne som spindoktoren Kasper Juul i tv-serien 'Borgen' og som skibskokken Mikkel filmen 'Kapringen'.

- Dygtighed, talent, samarbejde, en god kammerat og en personlig beskedenhed, sagde skuespiller Lisbet Dahl, der sidder i juryen med blandt andre Bent Fabricius-Bjerre og Morten Grunwald, om de egenskaber en vinder af Ove Sprogøe-prisen skal besidde.

- Det er oplagt, at vi vælger blandt nogle af de bedste (skuespillere, red.), vi har, og i år var det ikke svært at vælge, lød det videre fra Lisbet Dahl med adresse til Pilou Asbæk, der modtog prisen på Nordisk Film, hvor der var dækket op med brunsviger og Fernet Branca - helt i Ove Sprogøes ånd.

Senere mandag var Pilou Asbæk gæst i Go'Aften Danmark. I videoklippet øverst i artiklen kan du blandt andet høre den talentfulde skuespiller fortælle om at tage 18 kilo på til rollen i 'Kapringen', smide 16 af dem igen for så at skulle tage på igen, fordi han spiller rejsekongen Simon Spies i filmen 'Spies og Glistrup', der har premiere i 2013.