En Askepot-historie: Her er Jannis vilde liv

16x9

Janni Spies og eksmanden Christian Kjær tørner i disse dage sammen i retten. Det er Janni Spies, der har lagt sag an mod eksmanden - hun forlanger at få 135,6 millioner kroner tilbage, som hun mener, han uretmæssigt har taget fra hende under deres ægteskab.

Sagen behandles i Østre Landsret til og med fredag, og det giver os anledning til at kaste et blik tilbage i tiden og udrulle den Askepot-historie, som Jannis liv har været - se med her:

Janni Spies blev født den 19. september 1962 som datter af Yvonne og Werner Isager. Moren var hjemmegående, faren arbejdede som telefonmontør.

Janni havde en opvækst i en helt almindelig familie under rimeligt beskedne kår. Hun blev uddannet beklædningsdesigner, men begyndte som 20-årig at arbejde som kassedame i Spies Rejser. Det var her, hun mødte rejsekongen Simon Spies.

Grundlæggeren af rejseimperiet Spies, der hurtigt voksede til at være landets største udbyder af charterrejser, var berømt og berygtet for sin kontroversielle livssil, der blandt andet talte de berygtede morgenbolledamer. Men det er nu ikke kun dem, han bliver husket for - også hans mange sjove og provokerende udtalelser har bidt sig fast i erindringen hos mange danskere. Han er blandt andet kendt for at have sagt: "Tag fra de fattige og giv til de rige - og landet bliver rigere. Tag fra de rige og giv til de fattige - og landet bliver fattigere. De fattige har det jo med at klatte pengene væk".

Simon Spies nåede at være gift fire gange i sit liv, og sidste gang blev med Janni Brodersen - det var i maj 1983, hun var 20, han var 61. Ovenover her kan du se det lykkelige brudepar - nedenunder her er det forelskede par fotograferet liggende i sengen.

Ægteskabet blev kort - 11 måneder. I april 1984 dør rejsekongen af leverkræft, og Janni arver hans enorme formue og koncern - nedenunder her ses en kræftsyg Simon Spies sammen med sin unge hustru.

Janni Spies i sorg efter Simons død.

Efter Simons død ansætter Janni sin halvbror Leif Brodersen som administrator for Spies rejser og hendes personlige formue på 500 millioner kroner - nedenunder her ses hun sammen med Leif Brodersen.

Da hun i 1988 bliver gift med den 19 år ældre advokat og forretningsmand Christian Kjær, opstår der gnidninger mellem halvbroren og ægtemanden. Kjær overtager rollen som rådgiver og advokat for hustruen, og i 1992 må Leif Brodersen forlade Spies Koncernen - det sker samtidig med, at Christian Kjær indtræder i Spies-koncernen, hvor han desuden bliver bestyrelsesformand i 1993.

Da Janni og Christian indgår ægteskab, er rejseenkens formue på 737 mio. kroner, bl.a. i Spies-aktier, mens Christian Kjær havde 311 mio. kr. bl.a. i aktieposter fra FLSmidth. Hver især får særeje, kommer det frem under den verserede retssag.

Janni tilføjer Kjær til sit navn og hedder nu Janni Spies Kjær. Janni og Christian får to børn sammen - datteren Michala og sønnen Christopher, og har en omgangskreds, der blandt andet indbefatter kongeparret.

En lykkelig familie - Christian og Janni med deres førstefødte, datteren Michala.

Jannis 40 års fødselsdag blev fejret med en udklædningsfest, hvor temaet hed 1920'erne. Her ses Janni og Christian med datteren Michala i midten.

Janni nejer for dronning Margrethe.

Janni og Christian med deres to børn, datteren Michala og sønnen Christopher.

Efter 20 års ægteskab, i 2008, flytter Janni fra sin mand - begrundelsen som hun giver til medierne er 'et ønske om at opleve noget nyt'. Parret afviser skilsmisse, og Janni flytter til Italien med den dengang 11-årige søn Christopher. Tre måneder senere kommer meddelelsen om skilsmissen.

Da Janni i 2012 fejrer sin 50 års fødselsdag står der ikke nogen ny mand ved hendes side på den røde løber - det gør i stedet de to børn. Ved samme lejlighed sletter hun 'Kjær' fra sit navn, således at hun nu atter hedder Janni Spies.

I disse dage står den så på retssag i Østre Landsret - her er hun fotograferet, hvor hun ankommer til retten.

Læs mere om retssagen - følg de links du finder i boksen til højre.

Kilder: Wikipedia.dk, Spies.dk