Konfirmand: Sådan bliver prins Nikolais liv

16x9

Som nummer syv i tronarvefølgen får prins Nikolai ingen stor rolle i kongehuset, alligevel kan dagens konfirmand ikke blive, hvad som helst voksen.

I dag skal prins Nikolai konfirmeres, og ifølge traditionen indgår han nu i de voksnes rækker. Men hvilken rolle kommer prins Nikolai til at spille i kongehuset fremover? Modsat andre af kongehusets medlemmer kommer prinsen med stor sandsynlighed til at skulle arbejde for føden, men hvad kan man egentlig forestille sig, at han kan arbejde med?

Det spurgte vi en række royale eksperter om.

Befolkningen skal anerkende jobbet

- Der vil være visse begrænsninger. Han vil altid skulle beskæftige sig med noget minimum 51 procent af befolkningen vil anerkende, vurderer Jon Bloch Skipper, redaktør på Billed-Bladets kongelige brevkasse og fortsætter:

- Han kan for eksempel ikke involvere sig i noget stærkt politisk eller noget med stærke private og økonomiske interesser. På den måde er han et medlem af kongehuset og skal være hævet over det vi andre er blandet ind.

Landmand eller forretningsmand?

Jon Bloch Skipper gætter på, at prinsen kommer til at gå en af de traditionelle veje og måske gå sine forældre i bedene og arbejde inden for Landbruget eller det private erhvervsliv.

International karriere

En international karriere er også en mulighed for prinsen, der eftersigende taler både fransk, engelsk, tysk og dansk. Det vurderer BT's hofreporter Lotte Scharf.

- Han har jo en mor med et internationalt snit, der har både østriger, englænder og kineser i sig. Men ellers kunne det jo også tænkes, at han som prins Joachims ældste søn arver Schackenborg, siger hun.

Bliver konfirmationen sidste royale begivenhed?

Forfatter og tidligere royal reporter Trine Villemann mener desuden, at prins Nikolais rolle i kongehuset vil være forsvindende lille fremover.

- Jeg tror aldrig, han får nogen formel position eller bliver et betalt medlem af det danske kongehus. Han kommer til at leve et fuldstændig normalt liv, og jeg tror faktisk, at konfirmationen bliver den sidste begivenhed, der vil blive royalt markeret - altså sidste gang det danske monarki lægger lokaler til og markerer det i officielle rammer, siger hun.

Det er i dag prins Nikolai skal konfirmeres i Fredensborg Slotskirke. Følg med på tv2.dk, hvor vi dækker begivenheden.