Sådan giver du dit hår optimal pleje

Efteråret er over os, og det kalder på ekstra pleje til dit hår. Lær hvordan du får mest ud af din hårkur

Efteråret er over os, og det kalder på ekstra pleje til dit hår. Lær hvordan du får mest ud af din hårkur.

Her i efterårsferien er der god tid til at pleje dig selv. I går fortalte vi, hvordan du kan lave dit eget hjemme-spa og få fin hud med hjemmelavede skønhedsbehandlinger. Og i dag giver vi dig gode råd til, hvordan du bedst plejer dine lokker med hårkur.

Først og fremmest er det vigtig at bruge hårprodukterne i den rigtige rækkefølge, hvilket betyder shampo først, så hårkur og til sidst balsam. Dernæst er det vigtigt at vælge den rigtige kur og anvende den korrekt.

Alt det fortæller frisør Victor Moreno meget mere om nedenfor:

Den rigtige rækkefølge
Mens shampo rengør, og hårkur genopbygger, så beskytter balsam. Det er derfor vigtigt, at du anvender disse hårprodukter i den rigtige rækkefølge, når du plejer dit hår.

Og det gør du ved, først at vaske det med shampo, så det er rent og modtageligt for hårkuren, som skal i bagefter, inden du slutter af med balsam.

Hårkuren trænger dybt ind i håret og genopbygger det indefra. Efter anvendelse af shampo og kur er hårstråene imidlertid åbne og sårbare, hvorfor du skal slutte af med balsam. Balsam plejer og beskytter nemlig hårets yderside og lukker hårstrået.

Vælg den rigtige hårkur
Man skal ikke drikke vand, hvis man ikke er tørstig - og man skal ikke bruge hårkur, hvis det ikke er nødvendigt. Eksempelvis har mænd ikke brug for det, medmindre de har det lidt længere hår, ellers er balsam alene fint. Til gengæld skal dem, der bruger mange produkter og føntørrer, give deres hår ekstra pleje.

Og når du så skal vælge din hårkur, skal du tage højde for, hvilken type hår du har: Fint, kort, langt kemisk behandlet, krøllet etc.

Hvis du fx har langt krøllet og kraftigt hår, mangler det sikkert fugt, mens det fine skandinaviske hår har godt af protein.

Sådan bruger du hårkuren
Vask håret med shampo, så det er rent for fedt og produkter, og fordel dernæst kuren i håret. Du behøver kun at putte det i længderne, hvis du vil være sikker på, håret ikke bliver fladt.

Pak håret ind i film som en lille madpakke, så der udvikles varme og kuren trænger dybere ind i håret. Lad kuren sidde i mellem 5 og 15 minutter, før du skyller den ud med lunkent vand. Og slut så af med balsam for at lukke håret.

For at forebygge skader på håret, er det en gode at bruge en kur ca. hver 14. dag. Hvis du har krøller, er det dog nok nødvendigt en gang om ugen.

Hårkure fra indslaget:
Kevin Murphy

Label M

Zenz Zerapy

Pure Pact

Joico

Lav din egen hårkur af:

Avocado

Honning

Olivenolie

Æggehvider