8 enkle tips: Sådan kommer du sund gennem julen

16x9

Selvfølgelig skal du have lov til at hygge dig med god mad og drikke i julen. Og med et par enkle tips in mente kan du holde dig til de gode og sunde vaner uden at vende tilbage til arbejdet i januar med muffintop på maven.

Eurowomans skønhedsredaktør giver dig her 8 tips til en sund jul:

1. Rødkål
Der er rigtig meget sukker i den klassiske rødkål, du får serveret til julemaden. Ved at udskifte den med en salat lavet af rå finsnittet rødkål, appelsinbåde, valnødder og tranebær bevarer du flere af de B-, og C-vitaminer, rødkålen indeholder, og samtidig sparer du omkring 50 kalorier pr. 100 gram.

2. De søde fristelser
Marcipan og nougat dækket af chokolade er en kaloriebombe, og har du først taget én, er det svært at stoppe igen. Skift marcipanen ud med tørrede frugter, som du dypper i chokolade, eller rul rawfood-kugler af blendede dadler, kokosolie og kakaopulver.

3. Tank op med sund mad
G
å ikke til julefrokost eller fest på tom mave. Spis et hårdkogt æg eller en lille salat hjemmefra, så velkomstdrinken ikke stiger dig til hovedet, og du nemmere kan sige nej til den ekstra portion mad. Spis fedtfattigt dagen efter.

4. Kartofler og sovs
For mange er sovs og kartofler essensen af julemiddagen, men det er også fyldt med fedt og kulhydrater. Prøv at nøjes med halvdelen af det antal kartofler og den mængde sovs, du ellers ville tage, eller skift begge dele ud med ovnbagte rodfrugter. En radikal ændring måske, men det vil spare dig for mange kalorier.

5. Frugt og nødder
Nødder som mandler og valnødder er også gode erstatninger for snacks, og en lille håndfuld giver en god mæthedsfornemmelse. Pas dog på ikke bare at guffe løs, da de til trods for gode vitaminer også indeholder meget fedt. En lille håndfuld om dagen er fint

6. Stress ned
Sørg for at få nok søvn hver nat. Kommer du sent i seng, så sov lidt længere dagen efter, eller tag en powernap midt på dagen. Prøv også at foretage så mange af dine julegaveindkøb som muligt på nettet, så du undgår al den stressende juleshopping.

7. Alkohol
Gløgg, juleøl, rødvin og snaps. Julen kan blive en fugtig affære med mange julefrokoster og fester. Beslut dig på forhånd for, hvor meget du vil tillade dig selv at drikke, og sæt små diskrete streger på håndleddet for hver drink, du tager, så du nemmere kan holde overblikket.

8. Efter julen
Husk at smide småkage- og konfektrester ud, så du undgår at blive fristet og går og små­snacker langt ind i januar måned.