5 gode råd: Undgå fejlkøb på nettet

16x9

Har du oplevet at købe tøj over nettet og været vildt skuffet, når pakken ankom til døren og du endelig fik prøvet kjolen? Du er ikke den eneste. En stor del af det tøj, som danske kvinder køber online, ender med at blive sendt retur.

Når danske kvinder køber tøj på nettet, har de tid til i ro og mag at browse kjoler uden at skulle tænke på den lange kø til prøverummet, eller om det er den sidste kjole, de skal kæmpe for. Men der kan også være ulemper, mener Nanna Petersson, stylist og indehaver af webshoppen dressme.dk.

"Ulempen kan være, at de måske ubevidst kommer til at sammenligne sig selv med modellerne på billederne, og dermed glemmer at overveje, hvorvidt tøjet nu også klæder dem," siger hun.

Nanna Petersson kommer her med fem gode råd til, hvordan man shopper efter tøj på nettet.

1. Kend din krop

Den første forudsætning for at vælge det rigtige tøj i en onlineshop er, at man kender sin kropstype. Hvis man har store lår eller en bred hofte, skal man ikke vælge skinnyjeans, da de normalt bedst klæder kvinder med slanke ben. Et godt tip kan være at tage dine fem yndlingsklæder ud af skabet og tænke over, hvorfor du har taget netop dem. Er det farven? Er det snittet? Hvis du kan identificere, hvad du kan lide ved dem, kan du lede efter lignende produkter online.

2. Kend din størrelse

Det er vigtigt at være ærlig omkring din størrelse. Gå ikke efter en størrelse 38, bare fordi du mener, at du burde kunne passe den, fordi det kunne du sidste sommer. Prøv nogle af tingene i dit klædeskab, og notér størrelsen på de ting der passer dig godt.

3. Kend dit produkt

Det er en god ide at læse produktbeskrivelsen på varen meget grundigt. Det er her du kan finde ud af, om stoffet er fleksibelt, om tøjet krymper meget efter vask, og om den hvide farve vil være transparent.

4. Kend dine klæder

Hvis du ved hvilke ting i dit klædeskab som passer dig, minimerer du fejlkøb. Selv om den ferskenfarvede cocktaildress ser flot ud på modellen skal du altså ikke lade dig rive med hvis du tidligere har erfaret, at orange ikke er din farve. Hvis du er ude efter at skifte stil, så start blidt med en enkelt kjole, et par sko og et smykke i samme stil.

5. Kend returpolitikken

Skulle du alligevel ende med en vare, der ikke passer dig, så er det vigtigt at kende butikkens returneringspolitik. Når du bryder emballagen skal du passe på ikke at ødelægge kjolen og vær også opmærksom på, om du har make-up på, der kan smitte af på tøjet.