UndgÄ de dÄrlige - sÄdan tilbereder du Þsters

Hvis du kan lide Þsters, kan du fÄ gode rÄd til, hvordan du laver seks forskellige former for Þsters _ og hvordan du sikrer, at du ikke spiser de dÄrl

Hvis du kan lide Þsters, kan du fÄ gode rÄd til, hvordan du laver seks forskellige former for Þsters - og hvordan du sikrer, at du ikke spiser de dÄrlige

Rundt omkring i Danmark er der forskellige arrangementer med Þsters, fordi det i efterÄrsferien er officiel Þstersuge. Far og sÞn - Þstersentusiast Ulrik Jensen og kok Frederik Jensen - viser, hvordan du selv kan tilberede Þsters hjemme i kÞkkenet.

FĂžrst og fremmest skal du sikre dig, at du har kĂžbt nogle friske Ăžsters i supermarkedet eller hos fiskehandleren.

"Man skal selvfÞlgelig vÊre sikker pÄ, at Þsterserne er friske. SelvfÞlgelig har de kun friske Þsters i disken. NÄr man sÄ lige Äbner den, kan man lige dufte til den, og den skal dufte af hav og ikke andet. Hvis den dufter af alt andet, skal man kassere den," siger Ulrik Jensen.

Spar pÄ saltet
I Go' morgen Danmark bliver der blandt andet serveret Þsters med saltet smÞr, men som tommelfingerregel skal man ellers spare lidt pÄ saltet.

"Jeg har ikke givet det noget salt, for Þsters er i forvejen meget saltet, sÄ man skal ikke give det sÄ meget salt," rÄder kok Frederik Jensen.

Østers lever i havvand og af plankton. De kan blive op til 20 Är gamle, og undervejs kan de skifte kÞn.

"Den har begge kÞn. KÞnnet skifter med vandtemperaturen, sÄ nÄr vandet nÄr 17-20 grader, skifter den til hunkÞn," forklarer Ulrik Jensen.

Se de fire forskellige klip fra Go' morgen Danmark, hvor Ulrik og Frederik Jensen viser, hvordan man tilbereder seks forskellige Ăžsters.