8 trin: Sådan laver du den perfekte kop kaffe

16x9

En god kop kaffe hører til en god start på dagen. Sådan er vi mange, der har det. Og for de fleste af os bliver det til mange kopper af den sorte drik i løbet af en dag.

Når man ligefrem kan tage en uddannelse i kaffe-brygning, siger det sig selv, at det kan være en hel kunst at lave den helt rigtige kop kaffe - men ved hjælp af otte helt enkle råd kan du komme godt på vej, og det er faktisk slet ikke så svært endda. Læs med her, hvor lektor i fødevarevidenskab Michael René indvier dig i genvejene til den perfekte kop kaffe.

8 trin til den perfekte kop kaffe
1. Køb god kvalitetskaffe, der er ristet indenfor de første tre måneder efter høst. Hvis bønnerne ligger i længere tid, mister de en del af den gode kaffesmag.

2. Mal selv dine kaffebønner.

3. Vandtemperaturen skal være mellem 92 og 96 grader celsius.

4. Husk at trækketiden forlænges, hvis dine kaffebønner er groft malet.

5. Jo længere tid kaffe trækker, jo mere bitter bliver kaffesmagen.

6. Afkalk din kaffemaskine, da det forlænger trækketiden.

7. Rens blenderen og blend lidt kaffe igennem, før du blender kaffen til servering.

8. Vask din stempelkande og få maksimal god smag ud af dine bønner.