Her er opskrifterne fra 'Cecilie & madklubben' (5)

Luksusvarerne bliver fundet frem i tirsdagens udgave af 'Cecilie & madklubben' - det er nemlig Michelin-kokken Francis Cardeneau, der er hovedperson. Og han byder på et menuoplæg, der lyder således: Kalvebrisler med svampe, oksehaler med hummer og sorbetis med kørvel og lakrids.

Den franske stjernekok har boet i Danmark i 25 år, og han har i den grad revolutioneret det danske køkken ved at trække de franske dyder med ind i kogekunsten. Som den første danske kok nogensinde modtog Francis Cardeneau i 1995 hele to Michelin-stjerner.

De tre retter, som Francis præsenterer, er lige præcis dem, som han i sin tid blev kendt for i Danmark. Og det lægger et vist pres på hans kolleger, der alle gerne vil imponere den verdensberømte kok. Presset bliver ikke mindre af, at Francis lader skinne igennem, at han har en forventning om, at de laver retterne på deres helt egen måde - så han kan få lidt inspiration.

Cecilie Frøkjær står i spidsen
Det er Cecilie Frøkjær, der står i spidsen for programmet og udfordrer otte af landets bedste kokke til en dyst. I hvert program er én kok dagens hovedperson og dommer. Den pågældende kok bestemmer den menu, de øvrige kokke skal lave - en menu, der tager udgangspunkt i den madtradition, som dagens hovedperson selv står for.

For Francis Cardeneau handler madlavning om to ting:

- Madlavning for mig er lig med kærlighed og tid. Det er ligesom med en kvinde - der skal investeres meget tid i det, før man kan tage hende med hjem, siger Francis med et grin.

I videoen øverst på siden kan du høre Francis Cardeneau fortælle om sit menuoplæg samt sit forhold til mad og kogekunst. Opskrifterne fra programmet finder du øverst på siden.