Tommy Seebach total-kult på Youtube

16x9

Krøltoppen Tommy Seebach døde for snart fire år siden, men på nettet er han i den grad i live

Den folkekære krøltop døde for snart fire år siden efter et hårdt liv, men på internettet er Tommy Seebach i den grad i live.

Her er han blevet et kæmpe kulthit - uden for Danmarks grænser, skriver gratisavisen Urban.

Beskrivelsen af Tommy Seebach i den engelske udgave af online-leksikonet Wikipedia er eksempelvis langt mere fyldig end i den danske udgave. Og på verdens mest besøgte, brugerstyrede filmklip-side, Youtube.com, er en video af sangen 'Apache' blevet klikket frem til visning over en million gange - af folk fra hele verden.

Videoen er fra 1977, og hvis du ikke lige har den i frisk erindring, så er det Tommy Seebach med band og dansere, der giver den gas i en skov. Alle med klassisk 70'er hår og spraglet tøj. Tommy Seebach - iført gul flæse-dragt og sit brede smil - laver vuggende diskobevægelser, mens han tamper løs på hele tre keyboard.

Tre kvindelige dansere kommer ud fra en indianer-tipi, der mest af alt minder om sådan et lille telt, man kan købe i Fætter BR, og vimser ivrigt omkring Tommy Seebach og kæler for hans tykke krøller.

Se videoen til 'Apache' og de forskellige remix-versioner på www.youtube.com. Skriv 'Apache' og 'Tommy Seebach' i søgefeltet.