Hjem til gården

Tog svær beslutning efter tv-program - måtte forlade sin gravide kæreste

Benja fik ro til at samle tankerne på gården. Lotta Lemche / Lotta Lemche

’Hjem til gården’ fik Benja til at indse, at han måtte lave sit liv om.

- Nu skal jeg hjem og være verdens bedste familiefar. Jeg skal hjem til de to drenge – så får de en helt anden far, når jeg kommer hjem.

Sådan sagde 32-årige Benjamin ’Benja’ Bunch, da han tabte tvekampen og måtte forlade ’Hjem til gården’.

Benjas drøm var at vende tilbage til familien og kvinden i hans liv gennem de seneste ni år. Parret har to børn sammen og ventede på det tidspunkt det tredje.

Men da Benja vendte hjem til dagligdagen i Ballerup, tog han en beslutning, han følte var uundgåelig.

Han valgte at gå fra kæresten.

- Jeg synes ikke, vi passede sammen mere, og man skal ikke være sammen for enhver pris, fortæller Benja, der nu er flyttet hjem til sin mor.

Jeg er mere opmærksom på at nyde tiden sammen med dem

Benja

I februar fødte hans tidligere kæreste deres tredje søn. Selvom parret var gået fra hinanden, var Benja til stede ved fødslen.

- Jeg valgte at være til stede ved fødslen for at se min dreng komme til verden, siger han.

Gården fik ham til at indse

Det var især tiden på gården, der havde fået Benja til at få styr på sine tanker og følelser.

- Der kom jeg helt ud af autopiloten. Min tid på gården gjorde, at jeg fik det hele på afstand og tid til at mærke efter, siger han.

Her blev han især ramt af skyldfølelse over, at han i lang tid havde trukket sig fra familien i forbindelse med sin fars opslidende sygdomsforløb og død i maj sidste år.

Benja beskriver selv forløbet som at være i en sygdomsboble, hvor han brugte rigtig meget energi på at være ked af det og ikke oplevede så forfærdelig meget.

- Inden jeg kom ind på gården, var jeg meget egoistisk. Jeg lovede eksempelvis mine børn at tage på Bakken, men så havde jeg ikke lyst alligevel og lavede det om, selvom de blev skuffede.

Han fortæller også, at når han var alene med sine to sønner, gav han dem ofte en iPad, så han kunne få tid til sig selv og sin sorg.

- Jeg var meget egocentreret. Det er gået op for mig på gården, siger Benja.

Mere opmærksom sammen med børnene

Benja har ikke børnene i dagligdagen, men vil vurdere, at han ser de to store et par gange om ugen.

Han forsøger nu at give sine børn mest mulig opmærksomhed, når han ser dem.

- Jeg er mere opmærksom på at nyde tiden sammen med dem. Jeg forsøger at sætte mine egne behov til side og fokusere på at være til stede sammen med dem, siger han.

- Når man har valgt at få børn, så skal man sgu være på. De skal have en far, der er sund, rask og frisk. Jeg har jo selv mistet min far, så jeg ved jo, hvor vigtigt det er.