25 års fødselsdag: Her er alle TV 2s julekalendere

16x9
Se tidslinjen over alle de julekalendere, som TV 2 har sendt. 'The Julekalender' er en af de ældste. Foto: Steen Linde/TV 2

Se årets julekalender 'Juleønsket' på TV 2 PLAY. 

Hvis det er gået fleres næser forbi, så er det 25 år siden, at TV 2 sendte sin første julekalender. Siden da er det blevet til flere julekalendere til både børn og voksne. 

Mange husker måske 'The Julekalender', 'Pyrus' eller 'Trolderik', der igennem tidens løb er blevet sendt i december måned på TV 2. 

TV 2 PLAY kan du se udvalgte episoder af tidligere julekalendere sendt på TV 2.

Se alle de julekalendere, der siden 1990 er blevet sendt på TV 2, i listen nedenunder. 

TV 2s julekalendere gennem tiden
1990
De første julekalendere
Scanpix
I 1990 sendte TV 2 deres første julekalender for både børn og voksne. Årets børnejulekalender var 'Trolderik og Nisserne'. 'Trolderik' var en figur på TV 2 på linje med Bamse fra 'Bamse og Kylling'.
Hver dag sang Trolderik 'Kalendersangen,' hvor han tæller dagene til juleaften. 
 
Som voksenjulekalender sendte TV 2 'Jul i den gamle trædemølle' med Søs Egelind og Peter Schrøder. Kalenderen handler om Flemming og Berit og deres forgæves forsøg på at få det hele til at hænge sammen.
1991
Første år for 'The Julekalender'
Året, hvor den ikoniske julekalender 'The Julekalender' blev sendt for første gang.
 
Det er bandet og komikertrioen De Nattergale, der står bag de tre nisser Hansi, Günther og Fritz samt Oluf og Gertrud Sand og ikke mindst nårsåren Benny. 
 
Som børnejulekalender blev der sendt 'Trolderiks Julekalender'.
1992
To julekalendere til børnene
Hele to børnejulekalendere blev der sendt dette år. Det var både 'Skibet i Skilteskoven' med Otto Brandenburg og 'Trolderiks posthule'. 
1993
'Andersens julehemmelighed' og en opfølger til børnene
Børnejulekalenderen 'Jul i Juleland' var en opfølger på 'Skibet i Skilteskoven', mens der som voksenjulekalender blev sendt 'Andersens julehemmelighed'. 
 
Kalenderen handler om julemand nr. 39, der ikke har gjort sit job godt nok. For ikke at blive degraderet til nisse skal han få en 'julefjendsk' familie til at holde jul igen. Og det bliver så familien Andersen.
 
'Andersens julehemmelighed' var den mest sete i perioden 1992-2010 og blev genudsendt i 1998. 
1994
Første år med den frække Pyrus
Året, hvor vi første gang stifter bekendtskab med den frække nisse Pyrus i 'Alletiders Jul'. Han kommer til at slette hele julens historie og skal derfor ud at finde den igen.
 
'The Julekalender' har i 1994 sit første år som genudsendelse.
1995
Pyrus får selskab af Kandis
I opfølgeren til 'Alletiders Jul' - 'Alletiders Nisse' - får Pyrus besøg at den kloge Kandis.
 
Voksenjulekalenderen bød på 'Juletestamentet', der handler om de tre brødre Martin, Hubert og Svend, der har mistet deres far. De mødes 1. december i en hytte, der ligger langt fra lands lov og ret, for at høre deres fars testamente. Og da arven kun vil blive udbetalt, hvis de tilbringer de 24 dage op til jul sammen, bliver det en udfordring for de tre brødre, der slet ikke bryder sig om hinanden. 
1996
Ung Sofie Lassen-Kahlke i 'Krummernes jul'
Det var en meget ung Sofie Lassen-Kahlke, der i 1996 spillede nissepige i 'Krummernes jul'. En julekalender, hvor Krumme vil bevise, at julemanden findes, og Lukas Graham som lillebror Grunk sender breve til julemanden ud af tagvinduet.
 
Voksenjulekalenderen 'Jul i den gamle trædemølle' bliver genudsendt.
1997
En tur gennem julemandens historie
TV 2
Der er gensyn med Pyrus i 'Alletiders Julemand'. Her kommer Pyrus til at slette julemandens hukommelse og er derfor nødt til at rejse tilbage i tiden for at genfinde den.
 
Voksenjulekalenderen 'Gufol mysteriet' bliver sendt på TV 2 og handler om en politistation, der kæmper for overlevelse og derfor forsøger at opklare et mysterie. 
1998
Året med flødebolleræs
Scanpix
Hvem husker ikke sangen 'Flødebolleræs', hvor det gælder om at spise så mange flødeboller som muligt? Den blev kendt efter årets julekalender 'Brødrene Mortensens jul', hvor Sofie Lassen-Kahlke også spillede med. Kalenderen er lavet på baggrund af Bjarne Reuters bog 'Børnenes julekalender'.
Bamse var ligeledes med i kalenderen og stod som gårdsanger. 
 
'Andersens julehemmelighed' blev genudsendt som voksenjulekalender.
1999
Ung Olsen-bande
Scanpix
Dette år kom der en børneudgave af Olsen-banden i form af julekalenderen 'Olsen-bandens første kup'. Her starter den nye dreng Egon i Benny og Kjelds klasse. Og de tre bliver lynhurtigt venner. Venner, der har en plan.
 
'Juletestamentet' blev genudsendt som voksenjulekalender.
2000
Pyrus laver rav i den - igen
Scanpix
I 'Alletiders Eventyr' laver Pyrus endnu engang rav i den, da han kommer til at blande alle eventyrene sammen. Dele af julekalenderen blev optaget med en speciel 3D-teknik, og seerne kunne derfor bruge de 3D-briller, de fik sammen med papkalenderen, til at få en anden oplevelse af kalenderen.
I julekalenderen skal Kandis og Pyrus passe de to tvillinger Mille og Molly.
2001
De Nattergale er tilbage
Scanpix
Både børne- og voksenjulekalenderen blev dette år genudsendt. Det var 'Krummernes jul' og 'The Julekalender'.
 
År 2001 bød også på et gensyn med De Nattergale, der lavede voksenjulekalenderen 'Canal Wild Card' ('CWC'). Kalenderen var en parodi på en kikset lokal tv-station. Blandt andet byder kalenderen på figurer som Finn Nissen, der er stationsleder på 'CWC'.
2002
Endnu en omgang flødebolleræs
TV2s julekalender Brødrene Mortensens Jul. Jørgen Jessen / Scanpix Danmark
Til børn og barnlige sjæle var der en genudsendelse af 'Brødrene Mortensens Jul'.
2003
Nyt til både børn og voksne
I 2003 var der både en ny børne- og voksenjulekalender. Til børnene var der 'Jesus og Josefine', som handlede om det, som vi egentlig fejrer i julen, nemlig Jesu fødsel. Her møder vi pigen Josefine, som ikke kan lide jul, men en tur tilbage i tiden til omkring år 0 får hende til at skifte mening.
 
Til de voksne er der en efterfølger til 'CWC' - nemlig 'CWC World'. Stationslederen Finn Nissen har nemlig besluttet sig for, at kanalen skal nå ud til hele verden.
2004
Navneskift
Pyrus Søren Hartvig/TV 2
Børnene får et gensyn med Pyrus i 'Alletiders Jul'. 
 
De voksne får også et gensyn med 'Gyfol mysteriet', der dog har ændret navn til 'Station 7-9-13'.
2005
Nordisk mytologi i julen
Dette års børnejulekalender 'Jul i Valhal' handler slet ikke om kristendommen, som julen egentlig udspringer fra. I stedet handler den om den nordiske mytologis vikinger. Her møder vi Sofie, der skal flytte til Singapore med sin mor. Men inden de rejser, støder hun på en vej til de gamle guders verden.
 
De voksne fik et gensyn med 'CWC World'.
2006
Pyrus-gensyn
Scanpix BO AMSTRUP / Scanpix Danmark
Nissen Pyrus springer igen frem på seernes skærme i 'Alletiders Nisse'. 
2007
Gensynet fortsætter
Scanpix Morten Juhl / Scanpix Danmark
Gensynet med Pyrus fortsætter dette år, hvor TV 2 sender 'Alletiders julemand'.
2008
Guld og gensyn
Børnene får den nye julekalender 'Mikkel og Guldkortet', der handler om drengen Mikkel, som ønsker sig en masse julegaver, men familien skal spare. Da Mikkel redder en nisse, som efterfølgende skal opfylde et ønske, ændrer det sig dog alt sammen.
 
De voksne får et gensyn med Hansi, Günther og Fritz i 'The Julekalender'.
2009
Jesus og jul
Optagelser til TV2 julekalender 'Jesus og Josefine'. Her er Pernille Kaae Høier og Sebastian Aagaard-Williams i kulisserne, der forestiller Nazareth i år 12. Linda Kastrup / Scanpix Danmark
Både voksne og børn ser genudsendelser med 'Jesus og Josefine' og 'Jul i den gamle trædemølle'.
2010
Pyrus og ikoniske nisser
Scanpix
Pyrus er tilbage på skærmen sammen med Mille, Molly, Kandis og Gyldengrød i 'Pyrus i Alletiders Eventyr'.
 
Det samme gælder for Hansi, Günther og Fritz i 'The Julekalender'.
2011
Lars Hjortshøj som julemand
Skuespilleren og komikeren Lars Hjortshøj spiller julemand i dette års julekalender 'Ludvig og Julemanden'. Julekalenderen handler om Ludvig og hans familie, der arver et gammelt kloster. Og så er julemanden sur, fordi han ikke kan få lov til at fejre sit 500-årsjubilæum.
2012
Jul i Valhal
Scanpix
Den nordiske mytologi fylder endnu engang i julen, da TV 2 genudsender 'Jul i Valhal'.
 
Ligeledes giver nummeret 'Støvledans' fra 'The Julekalender' igen anledning til en svingom hjemme i de danske stuer.
2013
Hjortshøj som julemand kommer i problemer
TV 2
Lars Hjortshøj spiller endnu engang julemand, da han i 'Tvillingerne og julemanden' får brug for hjælp. Han har nemlig skrevet under på en kontrakt med spøgelset Dr. Schwartz uden at læse, hvad der stod i kontrakten først. Derfor bliver hans kone tryllet om til en gås, og han har nu brug for tvillingernes hjælp for at få hende tilbage i den rigtige form.
 
2013 kunne de voksne igen se 'The Julekalender'.
2014
Seneste gensyn med Pyrus
Scanpix
2014 er året, der indtil videre er seernes seneste gensyn med drillenissen Pyrus i 'Alletiders Julemand'.
2015
Rasmus Seebach står for musikken
Julekalenderen i 2015 var 'Juleønsket', der handler om Julie, der gerne vil holde jul med hele sin familie.
Titelsangen er lavet af Rasmus Seebach.
2016
'Ludvig og julemanden'
TV 2 TV 2
2016 bød for børnenes vedkommende på et gensyn med Lars Hjorthøj som julemand i 'Ludvig og julemanden'. Første gang kalenderen blev vist på tv var i 2011.
 
De voksne kunne hygge sig med genudsendelsen af 'Andersens Julehemmelighed' fra 1993.
2017
'Tinkas Juleeventyr'
Tinka (Josephine Chavarria Højbjerg) og Lasse (Albert Rosin Harson) i 'Tinkas juleeventyr'. Agnete Schlichtkrull / TV 2
I 2017 stiftede Danmarks børn første gang bekendtskab med nissepigen Tinka i julekalenderen 'Tinkas Juleeventyr'. Sammen med Lasse fra menneskeverdenen forsøger Tinka blandt andet at løse gåden om nissernes tabte magi.
 
For de voksne var det i 2017 tid til et gensyn med nisserne Fritz, Hansi og Günther og ægteparret Oluf og Gertrud Sand i De Nattergales 'The Julekalender'.
2018
I ’Tvillingerne og Julemanden’ er julemanden Nicolas (Lars Hjortshøj) og hans kone Julie (Camilla Bendix) landet i Aalborg for at gøre de sidste indkøb inden julen. Per Arnesen/TV 2
I 2018 stod den for børnenes vedkommende på et gensyn med både ‘Tvillingerne og julemanden’, 'Ludvig og julemanden' og den gode, gamle klassiker Pyrus i 'Alletiders Julemand'.
 
De voksne kunne endnu en gang hygge sig foran skærmene med 'The Julekalender'.

 

Julekalendere på TV 2 PLAY

  • På TV 2 PLAY kan du hver dag frem til juleaften se snigpremiere på det næste afsnit af årets julekalender på tv: Se 'Juleønsket' på TV 2 PLAY
  • Du kan også se alle afsnittene af 'Jesus & Josefine' på TV 2 PLAY: Se den her
  • Vi har også HELE 'Mikkel & Guldkortet' liggende til dig: Se den her
  • Og til de mindste har vi alle afsnittene af 'Martin og Ketil - Jul for begyndere': Se den her

Download Juleønsket app'en

Juleønsket appen gør årets TV 2 julekalender endnu sjovere. 

I appen kan du:
• Flyve som en engel i Juleønsket spillet 
• Få vinger og send din video som julehilsen og få chancen for at komme på TV
• Få et smugkig på dagens afsnit af TV 2s julekalender 
• Læse mere om karaktererne og se mere indhold fra serien

Download den her:
Iphones og iPads: http://bit.ly/JuleønsketappIOS
- Android telefoner og tablets: http://bit.ly/JuleønsketappAndroid