Knæk Cancer

De er i front, når Danmark samler sig mod kræften

Der er både plads til veteraner og helt nye ansigter, når værterne til dette års Knæk Cancer-show går på scenen. 

Lørdag den 29. oktober går TV 2, Kræftens Bekæmpelse og danskerne sammen i kampen mod kræft, når showet Knæk Cancer Live ruller over skærmen. 

Showet vil byde på stærke og rørende beretninger om livet som kræftpatient og som pårørende, på journalistiske indslag om blandt andet det store folkelige engagement i Knæk Cancer og på musik og gode grin.

KNÆK CANCER

 • I uge 43 sætter Kræftens Bekæmpelse og TV 2 for femte år i træk fokus på kræft, der er den hyppigste dødsårsag blandt danskere under 65 år. 
 • Knæk Cancer samler penge ind til kræftforskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft.
 • Du kan følge Knæk Cancer på TV 2, på knækcancer.tv2.dk, Facebook og via aktiviteter i hele landet.
 • Knæk Cancer kulminerer med et stort indsamlingsshow på TV 2 lørdag 29. oktober.

Traditionen tro vil en række af TV 2's kendte værter stå i spidsen for showet.

I år bliver det Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen, Natasja Crone og Morten Ankerdal, Cecilie Beck og Morten Resen samt Puk Elgård og Jes Dorph-Petersen.

Og for femte gang ud af fem mulige står komikeren og tv-værten Lasse Rimmer i spidsen for call-centret, hvor en række kendte sidder klar ved telefonerne og modtager bidrag fra danskerne og virksomheder.

Nye ’Knæk Cancer Live’-værter

Foruden Lasse Rimmer har også Natasja Crone og Morten Ankerdal været værter ved alle de fire foregående udgaver af ’Knæk Cancer Live’, mens Puk Elgård og Jes Dorph-Petersen for første gang bliver værter i showet.

Begge var sidste år – og er igen i år – engageret i Knæk Cancer-ugen som værter i henholdsvis ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’.

Puk Elgårds store ønske og håb er, at ”vi kan komme den her forfærdelige sygdom til livs i en fart”, som hun udtrykker det. Jes Dorph-Petersen fortæller, at han straks sagde ’ja’, da han blev spurgt, om han ville være med.

- Det er virkelig en af de opgaver, der giver mening, og hvor vi kan gøre noget godt for en hel masse mennesker. Det kan ikke nytte noget at lukke øjnene for cancer - sygdommen er her, og der er flere, der får den, men der er heldigvis også flere og flere, som får lov at leve videre. Jeg glæder mig meget til at høre alle de historier om håb og overlevelse, som også er en del af Knæk Cancer, siger Jes Dorph-Petersen.

Samler nationen

For en af de mest erfarne værter Lasse Rimmer, har det været en stor oplevelse som Knæk Cancer-vært at mærke nationen samlet om en sag.

- Det smukke ved et program som ’Knæk Cancer Live’ – og ved hele ugen – er, at vi samler nationen. Programmet samler folk, og det er det, som tv kan, når det er allerbedst. Tv samler os om nationale begivenheder, som virkelig engagerer os, og Knæk Cancer er en ting, som rykker ved noget, og som gør en forskel, siger Lasse Rimmer.

Morten Resen er i ’Knæk Cancer Live’ tilbage på TV 2, efter at han i februar valgte at holde pause fra ’Go’ morgen Danmark’.

- Vi kender alle sammen én, som enten har haft kræft, er ramt lige nu, eller som ikke er her længere – og det kan man jo mærke i engagementet om sagen. Vi har både niårige piger, der samler flasker, og kæmpestore virksomheder, der donerer millioner. Og det er det, Knæk Cancer kan - samle os alle sammen, siger Morten Resen.

”Ingen skal være alene med den her sygdom”

Tv-vært og Knæk Cancer-ambassadør Cecilie Frøkjær lægger vægt på, at kræftsygdomme ikke bliver tabu.

- Stort set alle mennesker i Danmark er berørt af cancer på en eller anden måde, og Knæk Cancer-ugen er med til at understrege, at man som kræftpatient ikke er alene - ingen skal være alene med den her sygdom. Knæk Cancer betyder, at der bliver talt om tingene og sat fokus på cancer, og jeg synes i hvert fald, at jeg er en del af noget kæmpestort og meget, meget vigtigt, siger Cecilie Frøkjær.

Knæk Cancer: Så mange penge har danskerne doneret

 1. 2016

  1. 163.140.992 kroner

   Pengene går til forskning, forebyggelse og patientstøtte.

   Projekterne skal blandt andet sætte fokus på færre bivirkninger, komplikationer og senfølger, Børnecancerfonden, alternativ behandling og forskning i immunsystemets rolle ved kræftbehandling. Læs mere her. 

    

 2. 2015

  1. 144.486.640 kroner

   Pengene går blandt andet til Børnecancerfonden, patientnær kræftforskning og forskning i sygdomstilbagefald. Læs mere her

 3. 2014

  1. 153.309.504 kroner

   Pengene går blandt andet til bekæmpelse af senfølger hos børn og voksne, ​frivillig hjælp til ensomme, svage og socialt sårbare kræftpatiente samt forbedring af kvalitet og sammenhæng i kræftpatienters forløb. Læs mere her.

 4. 2013

  1. 144.641.805 kroner

   Pengene går blandt andet til udvikling af bedre og mere skånsom kræftkirurgi til alle, effektiv diagnosticering og sikring af et godt liv efter kræft. Læs mere her.

 5. 2012

  1. 102.530.846 kroner

   Pengene fordeles blandt andet i puljer inden for kost, kræft og helbred i tre generationer, mænd og kræft samt gode resultater og færre fejl. Læs mere her.

    

Du kan læse, hvordan pengene er blevet fordelt her Knæk Cancer.