Knæk Cancer

Marianne Eihilt samler 21.000 ind: Jo flere penge til kræft, jo bedre

Kræft er en af de sygdomme, Marianne Eihilt frygter allermest. Derfor samler hun ind til årets Knæk Cancer-kampagne. Let's Dance

Danseinstruktør Marianne Eihilt har indsamlet godt 21.000 kroner til Knæk Cancer ved at tilbyde dansetimer. Instruktørerne arbejder gratis.

Pardans, 80'er-dans samt standard og latin.

På danskeskolen Let's Dance i Aarhus, kombinerer Marianne Eihilt svingende hofter og strækte arme med støtte til en god sag.

Hun har valgt at oprette en indsamling til Knæk Cancer-kampagnen, hvor Kræftens Bekæmpelse og TV 2 for femte gang i år samler penge ind til kampen mod den dødelige sygdom. 

- Kræft er en modbydelig sygdom, og det er en sygdom, jeg frygter rigtig meget, siger danseinstruktøren, som efter sidste års Knæk Cancer-show gik i gang med at udtænke en plan for, hvordan hun selv kunne samle ind. 

Deltagere bestemmer selv prisen

- Jeg kom hurtigt på idéen om at tilbyde dansetimer, og mine instruktører var også alle sammen med på ideen. 

Så snart musikken går i gang, har man ikke tid til at tænke på alt det triste og de trælse eller hårde ting, der ellers fylder.

Marianne Eihilt

Siden sidste år har danseglade danskere derfor kunnet tilmelde sig en Knæk Cancer-dansetime på skolen. Timen koster mindst 50 kroner, men deltagerne bestemmer selv, hvor meget de vil indbetale og dermed donere for at være med.

- En af timerne var en såkaldt hit-fit-time, hvor danserne blev udstyrret med knæk-lys for at symbolisere, at de dansede for at knække cancer, fortæller Marianne Marianne Eihilt. 

- Vi har afholdt ti Knæk Cancer-timer og er indtil videre oppe på 21.000 kroner. Jeg er meget overrasket over, hvor mange der har støttet op indtil nu, siger Marianne Eihilt. 

Dansen skaber et pusterum

Ifølge den aarhusianske danselærerinde kan dans noget helt bestemt - også når det kommer til sygdomme som cancer. 

- Dans samler folk. Det er smittende, og man får et pusterum og afbræk fra hverdagen. Så snart musikken går i gang, har man ikke tid til at tænke på alt det triste og de trælse eller hårde ting, der ellers fylder, siger hun og fastslår: 

- Man kobler fra og koncentrerer sig hundrede procent om trinnene og bevægelserne.

Stor opbakning

Danseskolen i Risskov lidt uden for Aarhus vil frem til årets Knæk Cancer-show 29. oktober holde dansetimer for at samle ind. 

Den kendte danseinstruktør betegner følelsen af at være med til at samle ind med et ord:

- Fantastisk. Det er dejligt, det bliver taget så godt imod. Jeg ville bare ønske, man kunne nå at samle endnu mere sammen i kampen mod den forfærdelige sygdom.