Kasper mistede sin kæreste til kræft: Vi troede, vi kunne vinde over sygdommen

Ligesom Jeppe i filmen 'En-to-tre-NU!' har Kasper Lumby Olesen oplevet at miste sin store kærlighed til kræft.

Der er flere elementer i den danske film 'En-to-tre-NU!', som TV 2 viste søndag i forbindelse med ’Knæk Cancer’, der rammer plet hos 24-årige Kasper Lumby Olesen. 

I filmen møder vi den unge fyr Jeppe, der forelsker sig i Cecilie, som bærer på en tung hemmelighed. Det samme skete for Kasper, da han som 21-årig mødte 17-årige Line på internettet og forelskede sig.

Knæk Cancer

  • I uge 43 sætter TV 2 for femte år i træk fokus på kræft, der er den hyppigste dødsårsag blandt danskere under 65 år
  • Knæk Cancer samler penge ind til kræftforskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft. 
  • I Knæk Cancer-ugen vil blandt andet ’Go’ aften Danmark’, ’Go’ morgen Danmark’, 'Vild med dans' og TV 2-regionernes nyhedsudsendelser sætte fokus på kræft. 
  • Du kan følge Knæk Cancer på tv, knækcancer.tv2.dk, Facebook, Instagram og via aktiviteter i hele landet
  • Knæk Cancer kulminerer i et stort indsamlingsshow på TV 2 lørdag 29. oktober

(Tv-indslager er fra maj 2016, hvor TV 2's journalist interviewede Kasper Olesen i forbindelse med premieren på 'En-to-tre-NU!')

- Det var første gang, jeg mødte et menneske, jeg synes mindede mig om selv. Jeg følte, vi var på lige fod med hinanden, og det var ikke sådan, at man snakkede forbi hinanden. Det kørte bare, fortæller han. 

På det tidspunkt ved Kasper ikke, at Line har en kræfttumor i hjernen, og at udsigterne for overlevelse er ret dystre. 

En-To-Tre-NU

  • Filmen 'En-To-Tre-NU' er baseret på Jesper Wung-Sungs roman af samme navn fra 2001. 
  • Den handler om gymnasieeleven og basketball-spilleren Jeppe Jensen, der drømmer om en karriere i NBA - verdens bedste basketballserie. 
  • Han forelsker sig hovedkulds i Cecilie, der netop er startet på hans gymnasium, og de to bliver kærester. 
  • Men kærligheden er på lånt tid. Cecilie er nemlig alvorligt syg af kræft. Sammen forsøger de at glemme sygdommen og tror på, at kærligheden kan overvinde alt. 
  • Nikolaj Groth og Clara Rosager spiller rollerne som Jeppe og Cecilie.

Var ved at tage hjem igen

Det fortæller hun ham først, da de har skrevet sammen i noget tid. Og da han sidder i toget mod Fredericia for at møde Line for første gang, sender hun ham en sms, hvor hun fortæller, at hun nok ser lidt anderledes ud, end på de billeder han har set af hende. Hun har nemlig fået kort hår som følge af kemobehandling.

- Jeg ser hende og med det samme kan jeg godt se, at det ikke er den person, jeg har set på billeder. På det tidspunkt, er jeg egentlig klar til at vende mig om og gå derfra, hoppe ind i toget, tage det næste tog hjem til Herning og sige ”det var så det”, fortæller Kasper Lumby Olesen ærligt til TV 2.

Men Kasper bliver. Han og Line har det så godt sammen, at tiden flyver af sted, og inden han ser sig om, skal han hjem. Line og Kasper fortsætter med at se hinanden og bliver kærester.

- På det tidspunkt levede jeg et vildt liv med et arbejde som bartender i byen, og der skulle hele tiden ske noget. Når jeg var ovre hos Line havde jeg et andet liv, der var andre ting at snakke om og ting at tænke over, fortæller han. 

Kasper Olesens minder om Line.
Kasper Olesens minder om Line. Foto: Privatfoto

Sammen kunne de vinde over kræften

I filmen ’En-to-tre-NU!” beslutter Jeppe og Cecilie sig for at tro på livet og kærligheden. Cecilie vil ikke være syg, og hun vil ikke leve sit liv som syg, og parret er overbeviste om, at de nok skal overvinde kræften. Dén tankegang kan Kasper fuldstændig genkende fra sit og Lines forhold.

- Hun var rigtig god til at overbevise mig om, at det ikke var noget problem. Det var en ekstra ting, der selvfølgelig hele tiden var der, men det fyldte så lidt som muligt, fortæller han. 

- Når vi var sammen, så var det ikke hende, der vandt, så var det os, der vandt. Vi var gode til at overbevise hinanden om, at vi nok skulle vinde, fordi vi var et hold nu, siger han.

- Alle vinduer jeg sad ved på vej hjem, dem havde jeg lyst til at smadre. Jeg havde lyst til bare slå i luften og give nogen skylden. Sige "Det var dig, der gjorde det her, du tog det her fra mig".

Kasper Lumby Olesen

Kasper rejser til Ukraine

Og der er endnu flere ligheder imellem den fiktive hovedperson Jeppe fra filmen ’En-to-tre-NU!’ og Kasper. Både Jeppe og Kasper oplever nemlig, at livet kører på skinner, mens kæresten derhjemme bliver stadigt mere syg.

På et tidspunkt får Kasper en praktikplads på 10 uger i Ukraine, og Line opfordrer ham til at tage af sted.

- Det var en hård beslutning at tage til Ukraine. Jeg ville meget gerne blive hjemme ved Line. Det indtryk, jeg har af kræft, er, at det lige pludselig kan tage til, og jeg var meget bekymret. Men Line var også god til at tale det ned og fortælle, at hun havde det godt, siger han. 

"Havde lyst til at smadre alle vinduer, jeg sad ved siden af"

Imens Kasper er i Ukraine bliver Lines tilstand værre, og to uger før han skal hjem ringer Lines mor til Kasper, da han sidder på sit værelse. Line er død. Kaspers verden ramler sammen, og han bruger næsten et helt døgn på at komme hjem til Line med flymellemlandinger og bus.

- Jeg møder så mange mennesker i lufthavnen og i bussen, og der er ingen af de her mennesker, der ved, hvordan jeg har det. Det er hårdt for mig at gå i den her menneskeflok og føle sig som den eneste, som går med det her, forklarer han og tilføjer:

- Alle vinduer jeg sad ved på vej hjem, dem havde jeg lyst til at smadre. Jeg havde lyst til bare slå i luften og give nogen skylden. Sige "Det var dig, der gjorde det her, du tog det her fra mig".

I lufthavnen bliver Kasper hentet af sin mor, der kører ham til kapellet, hvor han får et par minutter alene med Line og får sagt farvel.

Kasper mistede sin kæreste til kræft.

Det har Line lært mig

I dag er det omkring tre år siden, at Line gik bort. Kasper Lymby Olesen gik længe og kæmpede med savnet og sorgen, og derfor var det også interessant for ham, at se filmen 'En-to-tre-NU!', som han så i biografen i foråret. 

- Jeg synes, filmen var spændende, fordi man ser det fra den raske persons synspunkt. Den person, der skal tilrette sit liv efter det og føler sig magtesløs og ikke kan gøre det noget. Jeg synes, filmen meget præcist ramte det her med, at det på mange måder er ligeså hårdt at stå ved siden af og ikke kunne gøre noget, fortæller han. 

I dag er sorgen trådt mere i baggrunden og Kasper har det, som han selv beskriver det rigtig fint. Line har dog stadigvæk en stor plads i hans hjerte. 

- Jeg har taget hendes livssyn og værdier med mig. For eksempel kunne hun ikke blive sur, hun bandede ikke og gik ikke op i små detaljer. Den væremåde har på flere måder smittet af på mig, siger han.

Se traileren for filmen 'En-to-tre-NU!'