Knæk Cancer

Et teenageliv med kræft: Mads fik en god ven i systemet

Mads Roed Jørgensen har haft kræft i de fleste af sine teenage-år, og i det forløb har hans socialpædagog hjulpet ham meget.

Hver tredje dansker rammes i dag af kræft, og ud over sygdommen har langt de fleste personer, der netop har fået en kræftdiagnose én ting tilfælles. Foran dem ligger en række hospitalsbesøg med undersøgelser, operationer, udmattende behandlingsforløb og opfølgning på scanningsresultater.

Hver eneste dag forsøger sygeplejerske, læger og socialpædagoger at gøre deres bedste for at bringe kræftpatienter bedst muligt igennem de angsprovokerende og udmattende sygdomsforløb, og i aften får netop de personer, en kæmpe tak for deres indsats. 

Mads' socialpædagog er blevet en rigtig god ven

Det sker, når TV 2 sender programmet 'Toppen af poppen knæk cancer', hvor en række kræftpatienter har inviteret personer fra sundhedsvæsenet, der har gjort noget særlig for dem, til koncert med tidligere deltagere fra 'Toppen af poppen-programmerne'. 

17-årige Mads Roed Jørgensen er en af de personer, der gerne vil takke "en person fra systemet", der har hjulpet ham. Mads Roed Jørgensen har leukæmi, og igennem hele forløbet har han haft stor glæde af sin socialpædagog Jakob Højer Larsen. 

- Jeg vil gerne takke Jacob, som er socialpædagog her på Rigshospitalet. Jacob fortjener en kæmpe tak, fordi han gør forløbet rigtig meget nemmere. Jacob er blevet en rigtig god ven for mig det sidste år. Jeg kan mærke, jeg bliver i rigtig godt humør, når han har været her, fortæller Mads Roed Jørgensen i programmet. 

Teenageudviklingen er fuldstændig stoppet

Mads Roed Jørgensen har haft kræft det meste af sit teenageliv, og han er ikke den eneste, der er glad for, at Jacob Højer Larsen har været der igennem Mads' forløb. Det har også haft en stor betydning for Mads' mor: 

- Når man er ung og får kræft, så er det jo ikke kun ens sygdom, man slås med, så er det også rigtig meget at blive taget ud af hverdagen med sine kammerater, og den verden man egentlig lever i. Den der teenageudvikling, man går igennem, den bliver man fuldstændig stoppet i, og der er det rigtig godt at have sådan én som Jacob, siger Marie-Louise Roed Jørgensen, Mads mor. 

(Hør, hvad Jacob Højer Larsen synes om sit arbejde i klippet ovenfor).

De mange ansatte hos sundhedsvæsnet, der dagligt gør den store forskel for de kræftramte, kan blandt andet glæde sig til at høre Sebastian, Peter A.G., Mads Langer og Ida Corr som tak for deres indsats. 

Marianne Hasselbalch er endnu en af de patienter, der har inviteret en særlig person fra sundhedsvæsenet med til koncerten. For noget tid siden fik hun konstateret lymfekræft, og her havde hun stor gavn af sin sygeplejerske Rikke. Hør Marianne Hasselbalch og Rikke Frederiksens historie her:  

Sygeplejersken Rikke hjalp Marianne Hasselbalch igennem sit hårde kræftforløb. Nu vil Marianne Hasselbalch takke hende i 'Toppen af poppen knækker cancer'.